Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Φοβεροί, πεντανόστιμοι ταραμοκεφτέδες με σπανάκι με άσπρο ή κόκκινο ταραμά!

webkorinthsταραμοκεφτέδες
Όταν ακούμε για ταραμά, το μυαλό μας συνήθως πάει στην ταραμοσαλάτα.
Κι όμως, με τον ταραμά μπορούμε να φτιάξουμε και νοστιμότατους μεζέδες στο τηγάνι, όπως αυτούς εδώ τους ταραμοκεφτέδες, που είναι ότι πρέπει για αυτές τις μέρες, μεζεδάκι για ούζο ή κρασί. Με άσπρο ή κόκκινο ταραμά, δοκιμάστε τους οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 500 γρ. σπανάκι
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. κόκκινο ή λευκό ταραμά
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ή μαϊντανό
  • 2 φλιτζ. ψίχα ψωμιού (μπαγιάτικο – προηγούμενης ημέρας)
  • ελαιόλαδο
  • λίγο αλεύρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε καλά και το ψιλοκόβουμε. Βράζουμε νερό σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το σπανάκι να ζεματιστεί και στη συνέχεια το στραγγίζουμε.
  • Βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με λίγο λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε τα κρεμμύδια να μαραθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα και το σπανάκι, τον ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό το πιπέρι, και ανακατεύουμε. Αλάτι δε χρειάζεται, γιατί ο ταραμάς είναι ήδη πολύ αλμυρός. Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.
  • Αδειάζουμε το μείγμα από το τηγάνι σε ένα μπολ προσθέτουμε τον ταραμά, την ψίχα του ψωμιού και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι για να διαλυθεί το ταραμάς και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφού κρυώσει λίγο, ζυμώνουμε και πλάθουμε τους κεφτέδες.(Βρέχουμε τα χέρια με νερό ή λάδι για να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια μας). Αλευρώνουμε και τους τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C  για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν .
  • Μπορούμε και να τους τηγανίσουμε σε αραβοσιτέλαιο γίνονται ακόμα πιο νόστιμοι!!!!
— Ταραμά βρίσκουμε δύο ειδών, τον άσπρο και τον κόκκινο.
Ο άσπρος είναι ανώτερης ποιότητας, γιατί ο κόκκινος παίρνει το χρώμα αυτό, έπειτα από προσθήκη χρωστικών ουσιών, προκειμένου να είναι πιο ελκυστικός για τον κόσμο.
Τα αυγά αφαιρούνται από τα ψάρια, αλατίζονται και τοποθετούνται για ωρίμανση, συνήθως μέσα σε ξύλινα βαρέλια, για κάποιες μέρες, ενώ στη συνέχεια ανακατεύονται και επεξεργάζονται, δημιουργώντας τον ταραμά.
-ΣΩΣΤΗ-3721879219

About Μαρία Νικολοπούλου