Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πως να μετατρέψεις τη Νηστεία σε δίαιτα και να χάσεις τα περιττά κιλά

webkorinthos.nhsteia.

Αποφάσισες να νηστέψεις; Εκμεταλεύσου τις ημέρες αυτές για να τις μετατρέψεις ταυτόχρονα σε δίαιτα που θα σε βοηθήσει να χάσεις εκείνα τα περιττά κιλά που σου “κάθονται” στην κοιλιά εδώ και καιρό και που δεν λένε με τίποτα να φύγουν…

Αρχικά, θα πρέπει να κάνεις ένα διαχωρισμό στο κεφάλι σου μεταξύ της δίαιτας με στόχο την απώλεια κιλών και της νηστείας με την έννοια της περιοδικής αποχής από συγκεκριμένες ομάδες τροφών που επιβάλλει η θρησκεία. Γιατί αν ξεκινήσεις τη νηστεία με την προοπτική να χάσεις κιλά, μπορεί στο τέλος να βρεθείς με περισσότερα.

Μπορεί η νηστεία να γίνει δίαιτα;

  • Ναι! Με τον σωστό έλεγχο των θερμίδων που καταναλώνεις καθημερινά. Δεν φτάνει να απέχεις από το κρέας ή το ψάρι. Υπάρχουν τροφές, όπως οι ελιές ή ο χαλβάς, που είναι μέρος της νηστείας αλλά αν το παρακάνεις με την κατανάλωσή τους, θα πάρεις κιλά.
  • Αντικατάστησε τις τροφές που δεν θα καταναλώνεις κατά τη διάρκεια της νηστείας (γάλα, κρέας, βούτυρο) με άλλες χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος, όπως είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης. Υπάρχουν φυσικά και τα προϊόντα σόγιας (κιμάς, γάλα) που και χαμηλή θερμιδική αξία έχουν και μπορούν να μαγειρευτούν πολύ νόστιμα.
  • Μην παραλείψεις τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεσαι, χωρίς να παχαίνουν. Αντί να καταναλώσεις ακόμα ένα κομμάτι λαγάνα, φάε ένα μπρόκολο, ένα φρέσκο αγγουράκι!
  • Μία κατηγορία τροφών που μπορεί να γίνει τροχοπέδη στη διάρκεια της νηστείας είναι οι ξηροί καρποί. Οι καρποί θα πρέπει να τρώγονται ωμοί και ανάλατοι και σε ελεγχόμενες ποσότητες. Αν κάνεις κατάχρηση της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης τους, θα πάρεις κιλά. Και μην νομίζεις πως ένα σακουλάκι καρύδια είναι αθώο- τουναντίνον!
  • Όσον αφορά τα λαδερά φαγητά, πρόσεξε την ποσότητα λαδιού καθώς και τον τύπο που θα χρησιμοποιήσεις. Προτίμησε το παρθένο ελαιόλαδο αλλά όχι σε υπερβολικές ποσότητες. Καλύτερα να βάλεις περισσότερη ντοματούλα στο λαδερό παρά περισσότερο λάδι
  • Πες όχι στα τηγανητά. Αντί να καταναλώσεις τηγανιτό το κουνουπίδι, προτίμησέ το βραστό.
  • Πες ναι στα θαλασσινά και στα μαλάκια. Βέβαια, οι υπερβολές στην ποσότητα που καταναλώνεις, θα αυξήσει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στον οργανισμό.
  • Αν νιώσεις πως δεν χορταίνεις προσπάθησε να πιεις πολύ νερό (ίσως με μια φετούλα λεμόνι) που θα σου δημιουργήσει έστω και ένα πρόσκαιρο αίσθημα κορεσμού.
  • Αποφάσισε αν θα νηστέψεις καθ’ όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής. Αν νηστέψεις την μία ημέρα και τρως κανονικά την επόμενη, δεν θα δεις καμία διαφορά στη σιλουέτα του, ούτε φυσικά στην σωτηρία της ψυχής σου (αν για το λόγο αυτό νήστευες)!

www.womenonly.gr

Εάν πιστεύεις ότι χρειάζεσαι επιστημονική βοήθεια, εδώ σου έχουμε με ένα κλικ όλους τους διαιτολόγους – διατροφολόγους της Κορινθίας όπου μπορούν να σε συμβουλέψουν και να σε βοηθήσουν να χάσεις τα περιττά κιλά:

ΓΙΑΝΝΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ – ΙΑΤΡΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΛ.ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ – ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ -ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ – ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

About Μαρία Νικολοπούλου