Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ;

webkorinthos.arthritida

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει, να τρώει ένα άτομο με Ρευματοειδή αρθρίτιδα, για να μειώνεται η ένταση και η διάρκεια των εξάρσεων του;

Υπάρχουν κάποιες τροφές που συνιστώνται για το διαιτολόγιο των ρευματοπαθών.

Μερικά ψάρια όπως ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί, και οι σαρδέλες είναι φορτωμένα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στον αγώνα ενάντια στη δυσκαμψία των αρθρώσεων. Για να πάρουν τα περισσότερα οφέλη, ας προσπαθήσουν να τρώνε τουλάχιστον 3 έως 6 μερίδες ψάρι μια-δυο φορές την εβδομάδα.

Οι φυτικές ίνες είναι φίλοι των ασθενών. Μπορούν να φανούν πολύτιμοι σύμμαχοι σας ενάντια στη ΡA. Οι μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να μειώσουν τα επίπεδα της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης (CRP), η οποία είναι ένα σημάδι της φλεγμονής. Πόση ποσότητα χρειάζεται; Ας γεμίζουν το ένα τέταρτο του πιάτου τους με δημητριακά ολικής αλέσης και το μισό με φρούτα και λαχανικά σε κάθε γεύμα.

Το πράσινο τσάι βοηθά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων . Είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά που καταπραΰνουν τη φλεγμονή και τον πόνο. Ένα φακελάκι τσάι σε ζεστό νερό για 5 λεπτά είναι αρκετό. Αν τους αρέσει μπορούν να προσθέσουν χυμό ή μια φέτα λεμονιού και μια κουταλιά μέλι.

Τα φασόλια καταπολεμούν τη φλεγμονή. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σε πρωτεΐνες που αποτελούν δομικά συστατικά για τους μυς. Επιπλέον περιέχουν άφθονα θρεπτικά συστατικά που τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα όπως φυλικό οξύ, Σίδηρο, Μαγνήσιο, Κάλιο και Ψευδάργυρο.

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα δεν φαίνεται να κάνουν καλό. Μερικά ίσως, όπως π. χ. αυτά που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αντίθετα τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα μπορεί να προκαλέσουν το αντίθετο.

Συμπερασματικά δημητριακά, φρούτα, όσπρια, ξηροί καρποί, πολύχρωμα λαχανικά και λιπαρά ψάρια είναι μια διατροφή που ίσως βοηθήσει τους ασθενείς.

Το σίγουρο είναι ότι για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την πάθηση αυτή πρέπει να επισκεφθείτε έναν ειδικό ιατρό ρευματολόγο, ο οποίος θα εντοπίσει έγκαιρα την ασθένεια και θα συστήσει την κατάλληλη αντιμετώπιση.

ΛΑΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΙΑΤΡΟΣ

About Μαρία Νικολοπούλου