Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Έπιπλα κήπου: 5 tips για να τα απολαμβάνεις για χρόνια

Έπιπλα κήπου: 5 tips για να τα απολαμβάνεις για χρόνια

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε τα έπιπλα εξωτερικού χώρου σας σαν καινούργια είναι να τα καθαρίζετε καλά και τακτικά

Η βεράντα ή ο κήπος αποτελούν κατά τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες την καρδιά της χαλάρωσης, της διασκέδασης, των φιλικών συγκεντρώσεων, των οικογενειακών δείπνων και των ρομαντικών βραδιών.

Επομένως, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι τα έπιπλα της βεράντας και του κήπου σας είναι καθαρά και λειτουργικά.

Και ενώ έχετε ήδη προετοιμάσει το σπίτι σας για τις ζεστές μέρες του καλοκαιρού και έχετε σχεδιάσει πάρτι και βραδιές φίλων στην αυλή, ξεχάσατε να δώσετε λίγη αγάπη και φροντίδα στα έπιπλα εξωτερικού χώρου σας.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε τα έπιπλα εξωτερικού χώρου σας σαν καινούργια είναι να τα καθαρίζετε καλά και τακτικά τις καρέκλες, τα τραπέζια ή τα σαλόνια κήπου.

Αν τα έπιπλα σας είναι ξύλινα εκτός φυσικά από το τακτικό καθάρισμα για να φύγουν σκόνες και εύκολοι λεκέδες θα πρέπει να φροντίσετε μια φορά τον χρόνο, να τα τρίβετε και να περνάτε ένα φρέσκο στρώμα βερνίκι.

Στην περίπτωση που τα έπιπλα του κήπου σας είναι μεταλλικά να τα πλένετε τακτικά για να διατηρήσουν την αρχική του λάμψη. Αν το χρώμα έχει φθορές, αφαιρέστε τες με νέφτι και βάψτε τα με ένα αντισκωριακό βερνίκι πριν τα βάψετε με μπογιά ανθεκτική στη σκουριά. Αν θέλετε να διαρκεί περισσότερο χρόνο το καθάρισμα, περάστε τα με μια προστατευτική κρέμα από κερί.

Για τα γυάλινα τραπέζια εξωτερικού χώρου τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Το απορρυπαντικό για τα πιάτα και γενικώς τα καθαριστικά που χρησιμοποιείτε στις γυάλινες επιφάνειες που υπάρχουν στο σπίτι είναι τα πιο διαδεδομένα καθαριστικά και δεν προκαλούν φθορές.

Συντήρηση και προστασία

-Δεν φτάνει μόνο το καθάρισμα για να αντέξουν στον χρόνο τα έπιπλα κήπου σας. Χρειάζονται και την κατάλληλη προστασία ακόμα και όταν δεν τα χρησιμοποιείται.

-Επενδύστε σε καλύμματα επίπλων ειδικά κατά του χειμερινούς μήνες προκειμένου να τα προστατεύεστε από τη βροχή ή το χιόνι. Επιλέξτε ελαφριά καλύμματα που αερίζονται καλά για να αποτρέψετε το μούχλα και τη μούχλα.

-Αποθηκεύστε όλα τα έπιπλα βεράντας σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

-Προστατέψτε τα εξωτερικά μαξιλάρια από τον ήλιο και τη βροχή, διατηρώντας τα σε στεγνό, δροσερό, εσωτερικό χώρο όταν δεν τα χρησιμοποιείτε.

-Σκεφτείτε να εγκαταστήσετε μια μορφή στέγης που θα προστατεύει τα έπιπλά σας από τη φθορά του ήλιου κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Μια ομπρέλα βεράντας ή μια τέντα θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή που όχι μόνο θα προστατεύσει τα έπιπλα κήπου σας αλλά θα προσφέρει και σε σας σκιά καθώς απολαμβάνεται το πρωινό σας καφεδάκι.

About Μαρία Νικολοπούλου