Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Από λίγο κάθε μέρα, καθαρίζεις με άλλο αέρα!

Από λίγο κάθε μέρα, καθαρίζεις με άλλο αέρα!

Ο καιρός είναι υπέροχος, τα πουλάκια κελαηδάνε και ποιος έχει όρεξη για δουλειές μέσα στο σπίτι όταν η φύση σε καλεί κοντά της; Επειδή όμως κάποια πράγματα μέσα στο σπίτι πρέπει να γίνονται, για να μπορείτε να νιώθετε ευτυχισμένοι όποτε γυρνάτε σε αυτό (μετά την εξόρμησή σας στη φύση), σας ετοιμάσαμε ένα 14ήμερο πλάνο που ακολουθώντας το θα έχετε πεντακάθαρο σπίτι χωρίς να χρειαστεί να ασχοληθείτε πολύ ώρα μέσα στη μέρα σας.

Μπορείτε να κατεβάσετε ΕΔΩ! το αρχείο με το πλάνο των 14 ημερών και να το βάλετε στο ψυγείο σας ώστε να το βλέπετε καθημερινά!

Από λίγο κάθε μέρα, καθαρίζεις με άλλο αέρα!

Παρακάτω θα δείτε τι μπορείτε να καθαρίζετε αναλυτικά κάθε μέρα και πώς να το κάνετε στο λιγότερο δυνατό χρόνο, με τον ευκολότερο τρόπο και τα καλύτερα «εργαλεία».

1η ημέρα: Μπαλκόνι

Η καθαριότητα του σπιτιού πρέπει να ξεκινάει πάντα από το μπαλκόνι γιατί ό,τι σκόνη και βρωμιά υπάρχει εκεί περνάει μέσα στο σπίτι.

2η ημέρα: Πατζούρια και τζάμια

Για να καθαρίσετε τα πατζούρια σας θα χρειαστείτε μόνο υγρό πιάτων και για τα τζάμια το  που κάνει κάθε γυάλινη επιφάνεια αόρατη.

Από λίγο κάθε μέρα, καθαρίζεις με άλλο αέρα!

Οποιαδήποτε γυάλινη επιφάνεια λάμπει σαν καινούρια με το υγρό τζαμιών Blue Action της Endless.

3η ημέρα: Τοίχοι

Πριν καθαρίσετε τους τοίχους σας θα πρέπει πρώτα να τους έχετε διώξει όλη τη σκόνη. Για να ξεσκονίσετε τους τοίχους χρησιμοποιήστε μια καθαρή σκούπα ή ένα μακρύ κοντάρι πάνω στο οποίο θα στερεώσετε ένα πανί. Μόλις τελειώσετε με το ξεσκόνισμα καθαρίστε τοπικά τα σημεία που είναι λερωμένα με υγρό γενικού καθαρισμού.

4η ημέρα: Κλιματιστικά και φωτιστικά

Για να καθαρίσετε τα φωτιστικά σας θα πρέπει προηγουμένως να έχετε κλείσει τον γενικό διακόπτη του ρεύματος. Αφαιρέστε τα εξαρτήματα των φωτιστικών που πλένονται και πλύντε τα με νερό και υγρό πιάτων. Για τον καθαρισμό των κλιματιστικών θα πρέπει να αφαιρέσετε τα φίλτρα και να τα πλύνετε στην μπανιέρα σας με ζεστό νερό και υγρό πιάτων.
Καθαρίστε τα κλιματιστικά εξωτερικά χρησιμοποιώντας μια σπογγοπετσέτα και λίγες σταγόνες υγρού γενικού καθαρισμού.

 

5η ημέρα: Διακόπτες, χερούλια και πόρτες

Για τους διακόπτες, τα χερούλια και τις πόρτες θα χρειαστείτε ένα μείγμα που μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μόνοι σας. Χρησιμοποιήστε: 2 κ.γλ. υγρό πιάτων, 2 φλ. χλιαρό νερό, σπογγοπετσέτα.

Καθαρίστε όλους τους διακόπτες (αφού πρώτα κλείσετε τον γενικό του ρεύματος), τα χερούλια και τις πόρτες χρησιμοποιώντας μια σπογγοπετσέτα και το παραπάνω μείγμα.

Kουζίνα

6η ημέρα: Ψυγείο και φούρνος

Για να καθαρίσετε το ψυγείο σε λιγότερο από 5 λεπτά θα χρειαστείτε το κατάλληλο καθαριστικό. Αναμείξτε: 2 φλ. νερό, 1 φλ. ξίδι, 2 κ.γλ. υγρό πιάτων, 2-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού (θα το βρείτε σε φαρμακεία). Στη συνέχεια ανακινήστε το μπουκαλάκι με το μείγμα και ψεκάστε ένα πανάκι. Καθαρίστε όλο το ψυγείο εσωτερικά και εξωτερικά.

Από λίγο κάθε μέρα, καθαρίζεις με άλλο αέρα!

Το υγρό πιάτων της Endless θα είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας στο καθάρισμα του σπιτιού.

Για τον φούρνο

Για να τελειώνετε με το καθάρισμα του φούρνου γρήγορα χρησιμοποιήστε το καθαριστικό φούρνων και εστιών που εξαφανίζει λιπαρούς λεκέδες, καμένα υπολείμματα φαγητού και λίπη από φούρνους και εστίες.

Το καθαριστικό φούρνων και εστιών της Endless εξαφανίζει λιπαρούς λεκέδες εύκολα και γρήγορα.

Από λίγο κάθε μέρα, καθαρίζεις με άλλο αέρα!

7η ημέρα: Ελεύθερη ημέρα

8η ημέρα: Νεροχύτης, ντουλάπια και πάγκοι κουζίνας

Μπορείτε να καθαρίσετε τον νεροχύτη σας και τους πάγκους της κουζίνας με σκόνη γενικού καθαρισμού. Ρίξτε σκόνη σε όλες τις επιφάνειες που θέλετε να καθαρίσετε και στη συνέχεια τρίψτε με ένα σφουγγαράκι που θα έχετε προηγουμένως βρέξει ελαφρώς. Ξεπλύνετε με νερό ξανά και ξανά μέχρι να φύγει εντελώς η σαπουνάδα.

Από λίγο κάθε μέρα, καθαρίζεις με άλλο αέρα!

Καθαρίστε τον νεροχύτη σας μέσα σε λίγα λεπτά με τη σκόνη γενικού καθαρισμού της Endless.

Για τα ντουλάπια

Αναμείξτε: 1 φλ. νερό, 1 κ.γλ. υγρό πιάτων. Καθαρίστε με αυτό το μείγμα το εσωτερικό και το εξωτερικό των ντουλαπιών σας χρησιμοποιώντας μια σπογγοπετσέτα.

Υπνοδωμάτιο

9η ημέρα: Ντουλάπες

Για να καθαρίσετε τις ντουλάπες σας θα χρειαστείτε επίσης υγρό γενικού καθαρισμού και χαρτί κουζίνας. Δείτε πώς θα καθαρίσετε την ντουλάπα σας βήμα-βήμα ΕΔΩ!

Δεν υπάρχει πιο χρήσιμο αντικείμενο στο σπίτι από το χαρτί κουζίνας!

Από λίγο κάθε μέρα, καθαρίζεις με άλλο αέρα!

10η ημέρα: Στρώματα και κουρτίνες

Για να καθαρίσετε αποτελεσματικά το στρώμα σας θα χρειαστείτε μαγειρική σόδα και κάποιο αιθέριο έλαιο της επιλογής σας. Ρίξτε μαγειρική σόδα σε σκόνη σε όλο το στρώμα και μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου και αφήστε τα υλικά να δράσουν για 30 λεπτά. Στη συνέχεια σκουπίστε τη μαγειρική σόδα με ηλεκτρική σκούπα και είστε έτοιμοι!

Για πεντακάθαρες κουρτίνες θα χρειαστείτε το υγρό πλυντηρίου Active Plus και μαλακτικό Aroma Boost για να μην δημιουργηθούν πολλές ζάρες στις κουρτίνες σας. Μόλις ολοκληρωθεί η πλύση βάλτε σε ένα μπουκαλάκι σπρέι νερό και 1 κ.γλ. μαλακτικό και ψεκάστε τις κουρτίνες πριν τις σιδερώσετε για να σιδερωθούν ακόμα πιο εύκολα και γρήγορα.

Από λίγο κάθε μέρα, καθαρίζεις με άλλο αέρα!

Για πεντακάθαρες κουρτίνες θα χρειαστείτε το υγρό πλυντηρίου Active Plus της Endless.

Μπάνιο

11η ημέρα: Νιπτήρας, τουαλέτα, μπανιέρα

Για τον καθαρισμό όλης της τουαλέτας η λύση είναι μια.  Μπορείτε να καθαρίσετε όλο το μπάνιο σε λιγότερο από 30 λεπτά με  πολυκαθαριστικό χλωρίου. Ψεκάστε, αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε με ένα σφουγγάρι όλες τις επιφάνειες. Ξεπλύντε με άφθονο νερό και το μπάνιο σας θα είναι πεντακάθαρο.

Το συγκεκριμένο spray της Endless θα σας λύσει τα χέρια σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Από λίγο κάθε μέρα, καθαρίζεις με άλλο αέρα!

12η ημέρα: Ξεσκόνισμα και σκούπισμα όλου του σπιτιού

Για αποτελεσματικό ξεσκόνισμα σε κάθε επιφάνεια, χωρίς χνούδια με ένα πέρασμα θα χρειαστείτε ξεσκονόπανα, τα οποία μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε υγρά ή στεγνά και θα γίνουν για εσάς το απόλυτο εργαλείο σας!

-1-1523639108

 

Προσοχή! Αφού ξεσκονίσετε όλο το σπίτι και τα έπιπλα από πάνω προς τα κάτω, στη συνέχεια μπορείτε να σκουπίσετε με την ηλεκτρική σκούπα όλη τη σκόνη και τις βρωμιές που θα έχουν συσσωρευτεί στο πάτω

13 ημέρα: Σφουγγάρισμα και όμορφες μυρωδιές

Τι άρωμα θέλετε να έχει το σπίτι σας; Κεράσι, λεβάντα, λεμόνι ή πράσινο σαπούνι;

Επιλέξτε το υγρό δαπέδων της επιλογή σας! Τα πατώματα θα λάμψουν και όλο το σπίτι θα αποκτήσει ένα διακριτικό άρωμα φρεσκάδας!

 

Προσθέστε μερικά λουλούδια σε ένα βάζο για ακόμα πιο έντονο άρωμα λουλουδιών.

14η ημέρα: Ελεύθερη ημέρα

ΠΗΓΗ: SpirosSoulis.com

About Μαρία Νικολοπούλου