- Ένα αφράτο και πολύ τραγανό φύλλο χωρίς να είναι λαδερό και μια γέμιση γλυκιά που λατρεύουν τα παιδιά γι αυτό είναι ένα ιδανικό σνακ για τα μικρά μας,αλλά και με μια πράσινη σαλάτα μπορεί να γίνει ένα ωραιότατο γεύμα.
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
6τυρόπιτες | 40λεπτά | 30λεπτά |
Υλικά
- 750γρ.αλεύρι για ζυμωτά (Λήμνου κατά προτίμηση)
- 1φλ. καφέξύδι από κόκκινο κρασί
- 2κγ.αλάτι
- 1/2κούπαελαιόλαδο
- νερό όσο πάρει (1.5 ποτήρι περίπου)
- 400γρ.φέτα μαλακιά
- 300γρ.ανθότυρο Κρήτης
- 2αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
- πιπέρι-μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένα
- 1/2κούπακορν φλάουρ για το άνοιγμα των φύλλων
Μερίδες: τυρόπιτες
Οδηγίες
- Για τη ζύμη: Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι ανοίγουμε μια λακκούβα και μέσα βάζουμε το ξύδι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το νερό σταδιακά μέχρι να έχουμε ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι,αν κολλάει η ζύμη ζυμώνουμε με λίγο λαδάκι ακόμα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μια ώρα.
- Για τη γέμιση: Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα τυριά, χτυπημένα τα αυγά και τρίβουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.Πατάμε καλά με ένα πιρούνι να ενωθούν τα υλικά για να γίνουν τα τυριά κρέμα.
- Αφού η ζύμη μας έχει ξεκουραστεί τη χωρίζουμε σε έξι μπαλάκια και τα αφήνουμε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης το πασπαλίζουμε με λίγο κορν φλάουρ και μπόλικο αλεύρι και ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο με ξύλινο πλάστη,με ένα πινέλο λαδώνουμε ελαφρά το φύλλο μας. Στην άκρη του φύλλου και σε ευθεία γραμμή με ένα κουταλάκι βάζουμε τη γέμιση,διπλώνουμε το φύλλο σε ρολό και στη συνέχεια αυτό το μακρύ ρολό το στρίβουμε για να σχηματίσουμε την τυρόπιτα, με το πινέλο λαδώνουμε και από πάνω την τυρόπιτα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα πέντε μπαλάκια,βάζουμε τις τυρόπιτες σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.
- http://cookstory.gr