Οι τρεις σωφρονιστικοί αρνούνται τις σε βάρος τους κατηγορίες, ενώ ο βαρυποινίτης ισχυρίζεται ότι συμφώνησε μαζί τους να πληρώσει 60.000 ευρώ για να τον βοηθήσουν να δραπετεύσει. Στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι η συμφωνία ήταν να δώσει «προκαταβολή» 30.000 ευρώ (η οποία δόθηκε λίγες ώρες πριν την απόδραση- το πρωί της ίδιας ημέρας) και ακόμα 30.000 ευρώ σε δεύτερο χρόνο (μετά δηλαδή από την απόδρασή του).
Για την υπόθεση έχει συλληφθεί ο αρχιφύλακας του σωφρονιστικού καταστήματος και ακόμα δύο σωφρονιστικοί (ο ένας είχε υπηρεσία την ώρα της απόδρασης και ο άλλος βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια).
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο κατηγορούμενος αρχιφύλακας είχε ζητήσει εγγράφως –περίπου 20 ημέρες πριν την απόδραση- από τη διεύθυνση των φυλακών τη μεταγωγή του 45χρονου βαρυποινίτη και ακόμα ενός κρατουμένου, με την αιτιολογία ότι δημιουργούν εντάσεις και ότι οι φυλακές Κορίνθου δεν διαθέτουν κελιά που να μην επικοινωνούν μεταξύ τους και θα μπορούσαν να δώσουν τη δυνατότητα να μην έρχονται σε επαφή οι δύο κρατούμενοι. Ο αρχιφύλακας επικαλούνταν λόγους ασφαλείας που έκριναν απαραίτητη τη μεταγωγή τους, προκειμένου να μη διασαλευτεί η τάξη εντός του σωφρονιστικού καταστήματος. Στο ίδιο έγγραφο φέρεται να επισημαίνει ότι είχε χρειαστεί αρκετές φορές να επέμβει ο ίδιος προσωπικά στους θαλάμους ύστερα από εντάσεις που είχαν δημιουργηθεί από τον 45χρονο βαρυποινίτη και τον έτερο κρατούμενο.
Αυτό, όμως δεν ήταν το μόνο έγγραφο που είχε αποστείλει λίγο πριν την απόδραση ο αρχιφύλακας προς τη διεύθυνση των φυλακών. Ο αρχιφύλακας φέρεται να είχε ενημερώσει εγγράφως τη διεύθυνση των φυλακών για την υποστελέχωση της φυλακής. Μάλιστα, φαίνεται ότι η διεύθυνση έλαβε υπόψη της την αναφορά του και μία εβδομάδα πριν την απόδραση της 11ης Νοεμβρίου ενημέρωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής για την αναφορά του αρχιφύλακα που έκανε λόγο για υποστελέχωση και για ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού για τη φύλαξη του σωφρονιστικού καταστήματος.
Κατά πληροφορίες την ώρα της απόδρασης τρεις φύλακες που είχαν βάρδια ήταν επιφορτισμένοι με την επιτήρηση 61 κρατουμένων.
Σημειώνεται ότι ο 45χρονος βαρυποινίτης απέδρασε την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου και συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου στην Καλλιθέα. Ο 45χρονος εξέτιε ποινή κάθειρξης 45 ετών και οχτώ μηνών για απάτες, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Τον Ιανουάριο του 2018 η αρμόδια υπηρεσία του ΕΦΚΑ διαπίστωσε ότι ο 45χρονος πάσχει από υποτροπιάζουσα καταθληπτική διαταραχή – επί εδάφους διαταραχής προσαρμογής, ενώ διαπιστώθηκε ποσοστό αναπηρίας 67% από ψυχιατρική πάθηση.
Στις καταθέσεις που έδωσε ο 45χρονος, μετά τη σύλληψή του στις 15 Νοεμβρίου σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα, ανέφερε την εμπλοκή τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων στην απόδραση. Κατόπιν, ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας που διέταξε προκαταρκτική εξέταση, την οποία ανέλαβε το Εσωτερικών Υποθέσεων. Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν στις τρεις συλλήψεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του Ανακριτή για να απολογηθούν.