Νόστιμα κουλουράκια για τη νηστεία. Λίγα μυστικά ακόμα .
Μπορείτε τη ζύμη να την ζυμώσετε στον αρτοπαρασκευαστή, ώστε να γλιτώσετε κόπο. Eγώ δεν πέτυχα το σχέδιο με τους κόμπους και τα έκανα σαλιγκαράκια!
Υλικά
-
1 κιλό αλεύρι
-
260 γραμ ζάχαρη
-
330 ml λάδι
-
400 ml ούζο
-
10 γραμ αμμωνία
-
1 βανίλια
-
λίγη μαστίχα
Εκτέλεση
-
Ζυγίζουμε όλα τα υλικά.
-
Χτυπάμε στο μίξερ με το γάντζο όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη μαλακή, εύπλαστη, λεία και ομοιογενής.
-
Κόβουμε και πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα με κόμπους και τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
-
Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC.
Πηγή: cookpad.com