Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μακαρονάδα με κρέμα κολοκύθας και μπέικον

Μακαρονάδα με κρέμα κολοκύθας και μπέικον

Μια μακαρονάδα που θα λατρέψουμε όλοι. Με την κόκκινη κολοκύθα και αφράτα καρύδια ετοιμάζουμε μια απίθανη κρέμα και συμπληρώνουμε με ξεροψημένο μπέικον.

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη μακαρονάδα με κρέμα κολοκύθας και μπέικον σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε την κολοκύθα για 2-3 λεπτά, να λαδωθεί καλά.
  2. Ρίχνουμε 2-3 κουτ. σούπας νερό, κλείνουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  5. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην άδεια πλέον κατσαρόλα.
  6. Ρίχνουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε την κολοκύθα με τα ζουμάκια της, το λάδι, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, τα καρύδια και τον μαϊντανό, τη γραβιέρα, το σκόρδο και το μπούκοβο και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  7. Την αδειάζουμε στα μακαρόνια και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  8. Ζεσταίνουμε ένα τηγανάκι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  9. Μοιράζουμε τη μακαρονάδα στα πιάτα, σκορπίζουμε λίγο μπέικον και καρυδόψιχα και σερβίρουμε.
  10. .gastronomos.gr

About Μαρία Νικολοπούλου