Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μην πετάτε τα σπόρια από το καρπούζι: Τι μπορείτε να κάνετε με αυτά για να βελτιώσετε την υγεία σας

Μην πετάτε τα σπόρια από το καρπούζι: Τι μπορείτε να κάνετε με αυτά για να βελτιώσετε την υγεία σας

Καρπούζι: Βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού. Το καρπούζι αποτελεί ένα από τα πιο ωραία φρούτα αυτής της περιόδου. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουν χρήση του καλύτερου κομματιού του. Αυτά δεν είναι άλλα από τα κουκούτσια. Γι’ αυτό έγιναν και ευρέως γνωστά τα καρπούζια χωρίς σπόρους.

Καρπούζι: Πώς βοηθά στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού

Όμως, οι σπόροι βοηθούν στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, γεγονός, που δεν γνωρίζουν, οι περισσότεροι.

Οι ίνες από τους σπόρους των καρπουζιών σπόρων βοηθούν την πέψη. Εκτός από αυτό, όμως, αποτελούν και σημαντικούς παράγοντες για τα υγιή βακτήρια της κοιλιάς.

 

Οι σπόροι έχουν την σιτρουλίνη, η οποία βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, την καρδιά, αλλά και τον εγκέφαλο. Επίσης, τοι σπόροι των καρπουζιών περιλαμβάνουν βιταμίνες A, βιταμίνες B και C, μαγνήσιο και σίδηρο.

Καρπούζι: Ροφήματα από σπόρους καρπουζιού

Για να ωφεληθεί κάποιος από τους σπόρους πρέπει να φτιάχνει ένα τσάι. Ρίξτε τέσσερις κουταλιές του γλυκού πρόσφατα αλεσμένους σπόρους καρπουζιού σε 2 λίτρα νερό. Έπειτα, σιγοβράστε τους για περίπου 15 λεπτά. Θα γίνουν ένα γευστικό και υγιεινό ρόφημα.

Επίσης, μπορείτε να κάνετε ένα μιλκσέικ, το οποίο γίνεται εξίσου εύκολα. Απλώστε μια χούφτα σπόρους καρπουζιού και ψήστε τους σε ένα ταψί, μέχρι να ξεραθούν.

Αλέστε τους σπόρους σε σκόνη και ανακατέψτε τους σε ζεστό ή κρύο γάλα.

Πρόκειται για ένα μείγμα, το οποίο θα σας κάνει καλό στην πέψη και στα νεφρά. Τα καρπούζια είναι διουρητικά. Μπορεί να βοηθήσει τη λειτουργία των νεφρών και να σας γεμίσει με ενέργεια.

Κρατήστε την επομένη φορά που θα φάτε καρπούζι, τους σπόρους του. Έπειτα, δοκιμάστε κάποιο ρόφημα από τα παραπάνω. Το βέβαιο είναι πως θα κάνετε καλό στην υγεία σας.

 

enimerotiko.gr

About Μαρία Νικολοπούλου