Κρύο!!!!καιρός για σούπα
- κιλό γίδα κομμένη σε κομμάτια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 3 κρεμμύδια
- 4 πατάτες
- 4 καρότα
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 1 κουταλιά σούπας διάφορα μπαχαρικά (μπαχάρι, γαρίφαλα, μαύρο πιπέρι)
- αλάτι
- πιπέρι
- λεμόνι για το σερβίρισμα
- ξύδι 2 κουτ. σούπας
Τα καλύτερα Κρεοπωλεία της Κορίνθου
-
Σουρώνετε το ζωμό, το ξαναβάζετε στη κατσαρόλα και το βάζετε πάλι στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση προσθέτετε τα άλλα δυο κρεμμύδια κομμένα και αυτά στα τέσσερα, τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν για περίπου 30-45 λεπτά.Όταν τα υλικά μαλακώσουν ρίχνετε στη κατσαρόλα το κρέας το υπόλοιπο δυόσμο ψιλοκομμένο και τα αφήνετε να μαγειρευτούν περίπου για 15-20 λεπτά. Προσέχετε στο τέλος να υπάρχει στη κατσαρόλα αρκετό ζουμί. Σερβίρετε στα πιάτα κρέας με λαχανικά πασπαλίζοντας με λίγο πιπεράκι και λίγο λεμόνι.
my-city.gr/
ΔΕΙΤΕ ΕΠΊΣΗΣ!
Μοσχαρόσουπα με λαχανικά
Για τη συνταγή
- 1 1/2 κιλό μοσχάρι στήθος σε συνδυασμό με ουρά κατά προτίμηση με κόκκαλο
- 1 κουτ. σουπ. μπέικον χοντρό κομμάτι κομμένο σε καβάκια
- 3 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους
- 3 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 κλαδάκια σέλινο
- 1 φύλλο δάφνη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, το μπέικον και το πολτοποιημένο κρεμμύδι μαζί με το κρέας . Σοτάρετε για 5-6 λεπτά μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι και να ροδίσει το κρέας.
2. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε 5 λεπτά να εξατμιστεί και προσθέτετε την δάφνη και μισό λίτρο νερό. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 45 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
3. Ανοίγετε το καπάκι της κατσαρόλας και προσθέτετε μισό ακόμα λίτρο ζεστό νερό, τις πατάτες, τα κρεμμύδια το σέλινο, τα καρότα, αλάτι και λίγο πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για ακόμα 40-45 λεπτά. Σερβίρετε την σούπα ζεστή.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Η ουρά του μοσχαριού έχει άφθονη ζελατίνη και αυτό θα κάνει την σούπα ακόμα πιο πλούσια και νόστιμη.
.mirsini.gr