Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πνιγμός από φαγητό! Διαβάστε τις Πρώτες Βοήθειες σε βρέφη και ενήλικες – Σώζει Ζωές!

Πνιγμός από φαγητό! Διαβάστε τις Πρώτες Βοήθειες  σε βρέφη και ενήλικες – Σώζει Ζωές!

Πνιγμός από φαγητό! Διαβάστε τις Πρώτες Βοήθειες, Σώζει Ζωές!

 

Τα βρέφη έχουν την τάση να βάζουν στο στόμα τους ό,τι βρεθεί μπροστά τους, από ένα μπαλάκι χαρτί μέχρι ένα μικρό αντικείμενο που έχει πέσει στο πάτωμα και θα το πιάσουν ενώ μπουσουλάνε.

Επίσης τα βρέφη είναι εύκολο να πνιγούν κατά την διάρκεια του γεύματος.
Σε κάθε περίπτωση, το ξένο σώμα μπορεί να σταθεί στο λαιμό του παιδιού και να εμποδίσει την αναπνοή. Για να βοηθήσουν το παιδί, οι γονείς ή όποιος άλλος το επιβλέπει εκείνη τη στιγμή θα πρέπει να εφαρμόσουν έναν απλό χειρισμό, το λεγόμενο χειρισμό Χάιμλιχ, ώστε το ξένο σώμα να εξέλθει από την αναπνευστική οδό.
Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε πώς ακριβώς εφαρμόζεται ο χειρισμός Χάιμλιχ σε βρέφη.


 

Ένα σύνηθες περιστατικό επείγουσας ανάγκης και για τους ενήλικες είναι ο πνιγμός από φαγητό. Μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή, ενώ… απολαμβάνουμε ένα γεύμα με συγγενείς ή φίλους και ξαφνικά κάποιος στραβοκαταπιεί.

Για να βοηθήσουμε αυτόν που πνίγεται, αρχικά πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι. Η διακοπή της αναπνοής είναι από μόνη της αρκετά αγχωτική για το άτομο που πνίγεται.

Για να βοηθήσουμε να απομακρυνθεί η τροφή που φράζει την αναπνευστική οδό, μπορούμε να εφαρμόσουμε έναν απλό αλλά σωτήριο χειρισμό.

Πρόκειται για το χειρισμό Χάιμλιχ και στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ποια είναι τα βήματα που πρέπει

Το βίντεο έχει ελληνικούς υπότιτλους. Εάν οι υπότιτλοι δεν εμφανιστούν αυτόματα, μπορείτε να τους ενεργοποιήσετε πατώντας το πλήκτρο [cc] .

ΑΔΑΜ – ΣΠΑΝΟΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Γ. – ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ

 

RONTIS HD HELLAS A.E.

 

ΠΗΓΗ

About Μαρία Νικολοπούλου