Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ & ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ & ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Δεν είστε λάτρεις του ψαριού; Αν δοκιμάσετε την  παρακάτω συνταγή, σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη!

Υλικά

  • ΥΛΙΚΑ

    4 ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ
    4 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
    ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
    1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
    ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

    ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ:
    1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
    1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
    1 ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
    1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
    1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
    20 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
    2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
    2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
    4 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΛΕΜΟΝΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
    ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

vegetables-1584999_960_720

Τα πιο φρέσκα Είδη τροφίμων  Οπωροπωλεία στην Κορινθία

Διαδικασία

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ το ξύσμα των πορτοκαλιών, το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Με ένα μικρό μαχαίρι αφαιρούμε την φλούδα από τα πορτοκάλια και την κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Αλείφουμε τις τσιπούρες με το μείγμα βουτύρου και το ξύσμα πορτοκαλιού, εσωτερικά και εξωτερικά.
Λαδώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε τις φέτες πορτοκαλιού, πασπαλίζουμε με αλάτι και βάζουμε από πάνω τις τσιπούρες. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 30-35 λεπτά.
Στη συνέχεια, σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο τις πολύχρωμες πιπεριές με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα αρώματά τους και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι, τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση και σωτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό. Σερβίρουμε τις τσιπούρες με τις πολύχρωμες πιπεριές και τις φέτες πορτοκαλιού.

About Μαρία Νικολοπούλου