Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ποιες Αγορές Πρέπει να Σταματήσετε να Κάνετε από το Σούπερ Μάρκετ

Ποιες Αγορές Πρέπει να Σταματήσετε να Κάνετε από το Σούπερ Μάρκετ

Υπάρχουν κάποια πράγματα που καλό θα ήταν να αποφεύγετε να αγοράζετε από σούπερ μάρκετ. Οι λόγοι είναι οικονομικοί αλλά και ποιοτικοί. Δείτε ποια είναι αυτά τα προϊόντα και ποια είναι τα λάθη που κάνετε στην αγορά τους. 

Κομμένα λαχανικά Για ποιο λόγο να αγοράσετε ψιλοκομμένο σέλινο ή μαϊντανό και να μην κόψετε μόνοι σας τα λαχανικά σας; Οι ειδικοί σε θέματα διατροφής τονίζουν πως είναι καλύτερα να καθαρίζετε και να κόβετε μόνοι σας τα λαχανικά. Επίσης με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να γλιτώσετε αρκετά χρήματα από τα εβδομαδιαία ή μηνιαία ψώνια σας.

Αν θέλετε να κάνετε οικονομία τότε αγοράστε ολόκληρα λαχανικά και όχι ψιλοκομμένα.

Αν θέλετε να κάνετε οικονομία τότε αγοράστε ολόκληρα λαχανικά και όχι ψιλοκομμένα.

Φιλέτο κοτόπουλο Αν θέλετε να κάνετε οικονομία τότε καλύτερα να αγοράζετε ολόκληρα κοτόπουλα και όχι φιλέτα. Οι ειδικοί τονίζουν πως τα ολόκληρα κοτόπουλα έχουν 2-3 φορές περισσότερο κρέας στην ίδια τιμή συγκριτικά με τα φιλέτα.

Φρούτα και λαχανικά εκτός εποχής Το να βρείτε φράουλες μέσα στο καταχείμωνο δεν θα πρέπει να σας γεμίζει χαρά. Κάθε φρούτο και λαχανικό έχει την εποχή του και καλό θα ήταν να αγοράζετε το καθετί στην ώρα του. Έτσι θα παίρνετε από κάθε τροφή όλες τις βιταμίνες και τα απαραίτητα στοιχεία που μπορεί να σας δώσει.

 

Μην αγοράζετε φρούτα και λαχανικά εκτός εποχής.

Μην αγοράζετε φρούτα και λαχανικά εκτός εποχής.

Λίπος Πολλοί κρεοπώλες ζυγίζουν το κρέας μαζί με το λίπος και έτσι δίνετε περισσότερα χρήματα από ότι θα έπρεπε. Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να καθαρίσει το λίπος του κρέατος που θέλετε να αγοράσετε πριν το ζυγίσει.

Πείτε στον κρεοπώλη σας να σας αφαιρέσει το λίπος πριν ζυγίσει το κρέας που θα αγοράσετε.

Πείτε στον κρεοπώλη σας να σας αφαιρέσει το λίπος πριν ζυγίσει το κρέας που θα αγοράσετε.

Μπαχαρικά Προτιμήστε να αγοράζετε τα μπαχαρικά σας από καταστήματα που πουλάνε βότανα και μπαχαρικά. Μπορεί να μην τα αγοράσετε σε όμορφα μπουκαλάκια (όπως αυτά του εμπορίου) αλλά θα αγοράσετε περισσότερη ποσότητα σε πολύ καλύτερες τιμές.

 

Έτοιμες σαλάτες Όταν λέμε «σαλάτα» εννοούμε κάτι υγιεινό, φρέσκο και γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Οι περισσότερες σαλάτες, όμως, που αγοράζετε από τα σούπερμαρκετ κρύβουν πολλές θερμίδες και λιπαρά. Ξεχάστε αυτές τις σαλάτες και προτιμάτε να τις φτιάχνετε μόνοι σας.

Απορρυπαντικά Μειώστε την αγορά των απορρυπαντικών σας στα μισά χρησιμοποιώντας για την καθαριότητα του σπιτιού σας φυσικά υλικά όπως ξίδι, λεμόνι, αλάτι και μαγειρική σόδα που είναι πολύ πιο οικονομικά.

Μειώστε την αγορά απορρυπαντικών φτιάχνοντας μερικά δικά σας φυσικά απορρυπαντικά.

Μειώστε την αγορά απορρυπαντικών φτιάχνοντας δικά σας φυσικά απορρυπαντικά.

Μπαταρίες Οι μπαταρίες στα περισσότερα σουπερμάρκετ είναι συνήθως πανάκριβες. Προτιμήστε να τις αγοράσετε ηλεκτρονικά σε πολύ καλύτερες τιμές και σε μεγαλύτερες ποσότητες. Η αλήθεια είνα πώς δεν πρόκειται ποτέ να πάνε χαμένες.

Οικιακά είδη και είδη κουζίνας Μπορεί να είναι βολικό για εσάς εκεί που κάνετε τα ψώνια της εβδομάδας να παρετε και ένα τηγάνι αλλά να ξέρετε πώς θα πληρώσετε πολύ περισσότερα χρήματα αν κάνετε αυτή την αγορά από το σούπερ μάρκετ.

spirossoulis.com

About Μαρία Νικολοπούλου