Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πως να επιλέξουμε το σωστό και οικονομικότερο φωτισμό για τον χώρο μας…. ΤΟ ELENIS ELECTRIC μας συμβουλεύει

Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης: οι λάμπες led είναι μακράν οι καλύτερες και από τις πυρακτώσεως αλλά και από τις λάμπες οικονομίας και θα ήταν μία πολύ καλή επένδυση για το σπίτι μας, τον επαγγελματικό μας χώρο, το περιβάλλον και φυσικά, την τσέπη μας!

2-45

Θέλετε θερμό ή ψυχρό φως;

Η θερμοκρασία του φωτός μπορεί να μετρηθεί σε όρους «Kelvin». ‘Ενα πολύ πορτοκαλί φως έχει χαμηλό βαθμό Kelvin, ενώ ένα κερί είναι περίπου 1500K. Το φως της ημέρας φωτός είναι πολύ πιο δροσερό, περισσότερο από 4,000K.

Θερμό Λευκό (2700-3500K):

Αυτό ταιριάζει περισσότερο με το χρώμα της λάμπας πυρακτώσεως και είναι αυτό που περισσότερο χρησιμοποιείται στο σπίτι για να δημιουργήσει μια ζεστή ατμόσφαιρα.
Φυσικό / Λευκό ημέρας (4500K):

Αυτό το χρώμα φωτός είναι φωτεινότερο λευκό και δεν σου αφήνει την αίσθηση του κίτρινου συστατικού. Συνήθως χρησιμοποιείται για το γραφείο, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, περιβάλλοντα εργαστηρίων κ.λπ. Ένας παραδοσιακός σωλήνας φθορισμού
εκπέμπει επαρκές φως σε αυτή την κλίμακα. Σε μια κουζίνα, μπάνιο ή σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να προτιμάτε ένα ελαφρώς λιγότερο κίτρινο φως και το φυσικό λευκό θα είναι η τέλεια επιλογή.
Λευκό / Ψυχρό λευκό (6000K):

Αυτό το χρώμα του λευκού φωτός τείνει να έχει ένα γαλαζωπό τόνο. Φώτα σε αυτή την κατηγορία συνήθως χρησιμοποιούνται στις κατασκευές και βιοτεχνίες, βιομηχανίες και σε περιβάλλοντα που απαιτούν υψηλή φωτεινότητα.
Εάν το σπίτι σας έχει ένα αρκετά μοντέρνο στυλ σίγουρα θα πρέπει να εξετάσετε τη δοκιμή ψυχρότερων θερμοκρασιών (4500K ή 6000K), δεδομένου ότι θα ταιριάζουν καλύτερα μέσα στο σωστό πλαίσιο.

6-18

Τι σχήμα λάμπας θέλετε;

bulb-shapes

Το σχήμα του λαμπτήρα δεν είναι μόνο θέμα προτίμησης της εμφάνισης του λαμπτήρα, αλλά το πώς διαχέει φως. Ο σχεδιασμός του λαμπτήρα καθορίζει σε ποια κατεύθυνση πηγαίνει το φως, έτσι θα πρέπει να σκεφτείτε τι θέλετε ο λαμπτήρας να κάνει.
Για το ταβάνι ίσως να προτιμάτε ένα πιο «αυθαίρετο» σχήμα. Για μια λάμπα μπορεί να χρειαστείτε ένα λαμπτήρα σε σχήμα κεριού με ευρεία εξάπλωση φωτός. Και αν βάζετε ένα spot σε μια εσοχή καθοδικής πορείας θα χρειαστείτε έναν ανακλαστήρα με κατάλληλη γωνία δέσμης. Οι λαμπτήρες με ευρύτερη γωνία δέσμης φωτός μεγαλώνουν τους χώρους ενώ οι προβολείς LED δίνουν έμφαση στους χώρους.

 

Πόση φωτεινότητα χρειάζεστε;

Όταν είχαμε μόνο λαμπτήρες πυρακτώσεως ήταν αρκετό για να σκεφτούμε τη φωτεινότητα του λαμπτήρα σε όρους των βατ.
Τώρα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σε lumens. Lumen (lm) είναι η μονάδα μέτρησης εξόδου φωτός.
Ο παρακάτω πίνακας υπολογίζει πόσα lumens μπορείτε να πάρετε από τα βατ για διαφορετικές τεχνολογίες λάμπας

Lumens

Δώστε ΜΕΓΑΛΗ βαρύτητα στα παρακάτω.

1) φροντίστε να αγοράσετε λάμπες led με μεγάλη φωτεινότητα, μιας και αυτές που υπόσχονται μία “μέση φωτεινότητα”, στην πραγματικότητα βγάζουν αρκετά ασθενές φως και θα απογοητευτείτε.

Για παράδειγμα κάποιες λάμπες LED μπορεί να είναι 9W και να υπόσχονται φωτεινότητα όσο μία λάμπα πυρακτώσεως 90W, στην πραγματικότητα όμως είναι λίγο λιγότερη.

2) αν πρόκειται να αντικαταστήσετε όλες τις λάμπες του σπιτιού σας, μην αγοράσετε όλες τις λάμπες μαζί! Αγοράστε δοκιμαστικά 1-2 για να δείτε αν σας κάνουν και αν ναι, τότε!

3) προσοχή στο ντουί και στον τύπο της λάμπας! Φροντίστε να μάθετε ακριβώς τι τύπος υποστηρίζεται στα φωτιστικά σας πριν αγοράσετε.

4) κάποιες λειτουργούν στα 12 volt και άλλες στα 220 volt. Οπότε προσέξτε να πάρετε τις σωστές (αν και εδώ παίζει ρόλο το ντουί, λίγο προσοχή στον τύπο του ντουί που “κουμπώνει” και δεν θα πέσετε έξω)

5) αν λειτουργείτε κάποιο φωτιστικό με πολλά σποτάκια ή κάποια σποτάκια σε γυψοσανίδα με ροοστάτη, τότε μην αγοράσετε μόνο 1-2, μιας και ο ροοστάτης σας μπορεί να μη λειτουργήσει σωστά.

Αν βρίσκεστε ακόμα σε δίλημμα στο να προβείτε σε αγορά λαμπών led ή όχι, μη διστάσετε, κάντε το!

Θα βρείτε τα πάντα, καθώς και πολύτιμες συμβουλές στο ηλεκτρονικό κατάστημα eleniselectric.gr που εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα προϊόντα. Εμπορεύεται μόνο ποιοτικά προϊόντα, επώνυμων εταιριών, σε προσιτές τιμές.

Επιπλέον, στο eleniselectric.gr βρείτε πολλές προφορές!

Κάντε online τις αγορές σας και μπορείτε αν θέλετε να παραλάβετε τα προϊόντα από το κατάστημα ELENIS ELECTRIC στη Κόρινθο, Κολιάτσου 30.

 

Elenis Electric led – light – Electronics – E-SHOP

About Μαρία Νικολοπούλου