Πόσες και πόσες φορές έχετε ψωνίσει χαλβά Φαρσάλων απέξω… Έχετε αναρωτηθεί όμως πόσο εύκολο είναι να τον φτιάξετε εσείς; Ε λοιπόν, είναι πολύ εύκολο και οικονομικό να φτιάξετε σπιτικό χαλβά Φαρσάλων με την παρακάτω συνταγή!
Για το χαλβά Φαρσάλων θα χρειαστείτε
- 1 φλιτζ. τσαγιού ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
- 2 φλιτζ. τσαγιού νισεστέ ή κορν φλάουρ
- 3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 4 φλιτζ. τσαγιού νερό
- 200 γρ. αμύγδαλα ολόκληρα χωρίς φλούδα
- 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη (για την καραμέλα)
Εκτέλεση
- Καβουρντίζετε τα αμύγδαλα στο φούρνο ή σε ένα τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
- Ετοιμάζετε την καραμέλα. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ένα φλιτζάνι ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει ένα σκούρο χρώμα.
- Εν τω μεταξύ ανακατεύετε σε ένα μπολ το λάδι,το νισεστέ, τη ζάχαρη και το νερό καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Μόλις η καραμέλα είναι έτοιμη ρίχνετε το μείγμα με το νισεστέ στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει και να απορροφηθούν τα υγρά.
- Προσθέτετε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε.
- Αδειάζουμε το χαλβά σε ένα πυρέξ ή ταψί(περίπου 28 εκ.)και καίμε την επιφάνεια με καμινέτο. Εναλλακτικά ανάβετε το φούρνο στο γκριλ και ψήνετε στην πάνω σχάρα μέχρι να κάνει την κρούστα που θέλετε.
Συμβουλή: Όταν ρίξετε το μείγμα με το νισεστέ στην κατσαρόλα η καραμέλα θα γίνει μια μάζα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα και σιγά σιγά πάλι θα γίνει ρευστή.