Συνταγές για γλυκά με φρούτα που βρίσκουμε την Άνοιξη, δροσερές κρέμες και πεντανόστιμα κέικ γεμάτα γεύση.
Μους σοκολάτα με μέντα
ΥΛΙΚΑ
400 γραμμ. κρέμα γάλακτος
350 γραμμ. κουβερτούρα
Φύλλα μέντας
5 γραμμ. Ζελατίνη
600 γραμμ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε νερό ενυδατώνουμε τη ζελατίνη. Βράζουμε τη μέντα με την κρέμα
γάλακτος. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε. Σουρώνουμε για να απομακρύνουμε τα φύλλα μέντας και ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα που έχουμε σπάσει σε κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε
15 λεπτά να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και έπειτα ανακατεύουμε
με το μείγμα.
Σερβίρουμε σε ποτηράκια και βάζουμε στο ψυγείο για
2 ώρες.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μερικά φύλλα μέντας για ντεκόρ.
Τούρτα φρούτων
Υλικά
Για τη βουτυρόκρεμα
100 γραμμ. βούτυρο
100 γραμμ. cream cheese
100 γραμμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμμ. λευκή σοκολάτα
Ξύσμα λεμονιού
70 γραμμ. μαύρη ζάχαρη
1 κλωναράκι βανίλια
για το κέικ
300 γραμμ. αλεύρι
290 γραμμ. βούτυρο
300 γραμμ. ζάχαρη
5 αυγά
9 γραμμ. μπέικιν
1 κλωναράκι βανίλια
για το σιρόπι
500ml νερό
250 γραμμ. ζάχαρη
30-40ml ποτό
της αρεσκείας μας
Φρούτα της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
για τη βουτυρόκρεμα
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη. Περιχύνουμε πάνω στη σπασμένη λευκή σοκολάτα. Προσθέτουμε το cream cheese και μόλις γίνει χλιαρό, ενσωματώνουμε το βούτυρο.
για το σιρόπι
Βράζουμε το νερό με
τη ζάχαρη. Tο βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Έπειτα προσθέτουμε το ποτό
της αρεσκείας μας.
για το κέικ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μίξερ. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε με το χέρι. Σε δύο φόρμες 16 εκατοστών ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170°C. Κόβουμε τα κέικ στη μέση οριζοντίως και σιροπιάζουμε καλά. Βάζουμε ενδιάμεσα τη βουτυρόκρεμα και στοιβάζουμε την επόμενη φέτα κέικ. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα κέικ. Σε κάθε στρώση κρέμας βάζουμε τα φρούτα της αρεσκείας μας σε κομματάκια. Τέλος, με τη βουτυρόκρεμα που περισσεύει αλείφουμε γύρω γύρω και στολίζουμε με φρούτα και, αν θέλουμε, με λουλούδια. Προσοχή τα λουλούδια να μην έχουν ψεκαστεί.
Ζελέ λεβάντας
με κρέμα λεβάντας
Υλικά
για το ζελέ
400 γραμμ. νερό
100 γραμμ. μέλι
12 γραμμ. ζελατίνη
Χρώμα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο και μπλε)
Αποξηραμένη λεβάντα
για την κρέμα λεβάντας
300 γραμμ. γάλα
2 κρόκους
80 γραμμ. μέλι
30 γραμμ. κορν φλάουρ
Αποξηραμένη λεβάντα
250 γραμμ. χτυπημένη σαντιγί
Εκτέλεση
για το ζελέ λεβάντας
Ενυδατώνουμε τη ζελατίνη. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το μέλι, τη λεβάντα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη ζελατίνη. Σερβίρουμε δύο δάχτυλα σε 8 ποτηράκια και το υπόλοιπο το βάζουμε σε ένα πλατύ ταψάκι.
για την κρέμα λεβάντας
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα με το μέλι και τη λεβάντα. Σουρώνουμε για να αφαιρέσουμε τη λεβάντα και ξαναβάζουμε στη φωτιά.Χτυπάμε το κορν φλάουρ με τους 5 κρόκους και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Αφού κρυώσει, προσθέτουμε τη χτυπημένη σαντιγί. Σερβίρουμε στα ποτηράκια μας, πάνω από το ζελέ λεβάντας. Τέλος, κόβουμε το ζελέ που έχει μείνει σε κυβάκια και διακοσμούμε.
Τα καλύτερα ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ