Ποιος μπορεί να αντισταθεί στην πλούσια γεύση και βουτυρένια υφή της γαλατόπιτας;
Υλικα :
1 Σφολιάτα
Κρέμα:
1 κιλό γάλα,
5 κσ περίπου κάστερ πάουντερ η κόρν φλάουερ,
1 βανιλια,
1 κούπα ζάχαρη (η όσο γλυκιά την θέλετε εσείς λιγότερο η περισσότερο)
Εκτελεση :
Τοποθετούμε την σφολιάτα σε στρόγγυλο ταψάκι σε μέγεθος που να εξέχει η Ζύμη στα τοιχώματα για να γυρίσουμε σε ρόλο πάνω από την κρεμά.
Κρατάμε λίγο από το κρύο γάλα για να λιώσουμε το κάστερ. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το λιωμένο κάστερ με το γάλα κ την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρεμά, προσθέτουμε και την βανίλια, κατεβάζουμε από την φωτια κ προαιρετικά προσθετουμε και 1 αυγό, αφού όμως κρυώσει λίγο η κρεμά μας, που την ανακατεύουμε τακτικά.
Την ρίχνουμε στο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο έως να ροδίσει το φύλλο μας. Όταν κρυώσει την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Η Συνταγή είναι της κ. Dimitra Varsam – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.