Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Φτιάξτε τo πιο αφράτο πασχαλινό τσουρέκι

webkorinthos. .gr

Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη συνταγή για τσουρέκι και απολαύστε τις μέρες του Πάσχα μαζί με όλη την οικογένειά σας.


Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)

  • 500 γρ. αλεύρι
    30 γρ. μαγιά φρέσκια
    200 γρ. γάλα χλιαρό
    2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
    130 γρ. ζάχαρη άχνη
    60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
    1 κ.γ κάρδαμο/κακουλέ σε σκόνη
    1 κ.γ μαχλέπι σε σκόνη
    1 ξύσμα πορτοκαλιού
    1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Μέσα σε ένα μπωλ τοποθετούμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τα αυγά, τα αρωματικά, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα ¾ του γάλατος.

     

  2. Στη συνέχεια, τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 5’-8’ μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

     

  3. Όταν το μείγμα μας «δέσει» προσθέτουμε σε αυτό το βούτυρο και χτυπάμε πάλι όλα τα υλικά μας για 3’ ακόμα. Ανάλογα τη ζύμη και την ποσότητα αλευριού, ρίχνουμε το γάλα που έχει περισσέψει.

     

  4. Έπειτα, παίρνουμε τη ζύμη μας και την τοποθετούμε σε μια λεκάνη, ελαφριά αλευρωμένη. Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο μέχρι να φουσκώσει, δηλαδή περίπου μια ώρα.

     

  5. Όταν είναι έτοιμη, την πιέζουμε ελαφριά με τα δάχτυλα μέχρι να ξεφουσκώσει και την πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε να έχει.

     

  6. Τοποθετούμε το τσουρέκι μας σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα και με ένα πινέλο το περνάμε με λίγο λάδι ή νερό. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 15’.

     

  7. Τέλος, ψήνουμε στον αέρα στους 160oC για 30-35’ μέχρι να χρυσίσει.

     

  8. Προσοχή: Μην το αφήσετε να παραψηθεί!

Το τσουρέκι είναι έτοιμο για το πασχαλινό τραπέζι μας.

Για όσες  και όσους δεν προλαβαίνουν  να φτιάξουν μόνοι τους  πασχαλινά γλυκίσματα. εδώ σας έχουμε τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία – φύρνους της Κορινθίας που θα βρείτε υπέροχες σπιτικές λιχουδιές

About Μαρία Νικολοπούλου