Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Αρνάκι γεμιστό με εστραγκόν και πορτοκάλι

webkorinthos

Μια υπέροχη συνταγή για ένα λαχταριστό Μπούτι αρνίσιο γεμιστό, απλό και εύκολο στο μαγείρεμα που θα γεμίσει το σπίτι σας με μυρωδιές…!

Υλικά
2,5 kg από μπούτι αρνιού χωρίς το κόκκαλο
μπέικον
Συκώτι αρνιού
ζαμπόν
50 γρ ψιλοκομμένο εστραγκόν
50 γρ  μανιτάρια σε φέτες
ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
200 ml λευκό κρασί
300 ml ζωμό κρέατος
2 κρόκους αυγών
125 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι

 

Προετοιμασία

Τρίβουμε με αλάτι το μπούτι και το γεμίζουμε με το μπέικον, το ζαμπόν και το συκώτι.

Ψήνουμε στο  φούρνο στους 180 ° C για 2 ώρες.

Όταν είναι  σχεδόν έτοιμο αφαιρούμε  το  λίπος, προσθέτουμε  50 γραμμάρια ψιλοκομμένο εστραγκόν, 50 g μανιτάρια σε φέτες, το τριμμένο ξύσμα και τον  χυμό από 2 πορτοκάλια και 200 ml κρασί λευκό και συνεχίζουμε μέχρι να είναι έτοιμο.

Αφαιρούμε το μπούτι από το φούρνο  και σε ένα τηγάνι  βάζουμε τα 300 ml ζωμού και  ρίχνουμε τους κρόκους χτυπημένους και την κρέμα γάλακτος και φτιάχνουμε την σάλτσα μας.

Σερβίρουμε το πιάτο μας ζεστό με πατατούλες στρογγυλές ή ροδέλες αλλά και ρυζάκι αν το προτιμούμε.

Αν θέλετε να απολαύσετε περισσότερα εμπνευσμένα γευστικά πιάτα επισκεφθείτε το εστιατόριο:

ΚΑΤΑΪ – ΤΑΒΕΡΝΑ

About Μαρία Νικολοπούλου