Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Βάλτε τέλος στην ακαταστασία στο παιδικό δωμάτιο με αυτές τις έξυπνες συμβουλές

webkorinthos.paidi

Τα παιδιά έτσι κι αλλιώς δεν έχουν την τάση να μαζεύουν και να είναι τακτικά, για αυτό οι γονείς τις περισσότερες φορές αναγκάζονται να μαζεύουν αυτοί το δωμάτιο ή να βρίσκουν έξυπνες λύσεις για την σωστή οργάνωση του χώρου.

Ύπνος, διάβασμα, παιχνίδι, ρουχισμός… Όλα σε έναν χώρο μόλις λίγων τετραγωνικών, που συνεχώς επεκτείνεται και προς τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού.  Παιχνίδια στην κουζίνα, βιβλία στο σαλόνι, ρούχα παιδικά σε ντουλάπες που προορίζονται για άλλα πράγματα και γενικά μια χαοτική κατάσταση σε όλο το σπίτι;

Δείτε πώς θα δημιουργήσετε χώρους αποθήκευσης συμπληρωματικούς, ταυτόχρονα καλαίσθητους και βολικούς, και μετατρέψτε το παιδικό δωμάτιο σε “τσαντάκι του Sport Billy” στο οποίο χωρούν τα πάντα!

Ρουχαλάκια, παπουτσάκια, τσαντάκια!

Όλα αυτά με μικρό όγκο το καθένα, αλλά σε τεράστια ποσότητα αφού τα μικρούλια μας αλλάζουν νούμερο μέρα με την μέρα. Συνήθως το ξεκίνημα είναι με μία απλή συρταριέρα-αλλαξιέρα, στην συνέχεια όμως δεν αρκεί. Ντουλαπίτσα είναι το επόμενο βήμα μας. Η οργάνωση της παιδικής ντουλάπας είναι το ήμισυ του παντός. Καλαθάκια, κουτιά, υφασμάτινοι σάκοι, είναι λύσεις για να τακτοποιείτε καλτσάκια, εσώρουχα, παπουτσάκια, καπέλα.

Το αποτέλεσμα; Απόλυτα τακτικό! Δίνοντας βάση και στην εξωτερική της όψη μπορούμε να την φέρουμε στο ύφος που θα ευχαριστήσει και τα μικρούλια μας.

Μια παράμετρος που μας προβληματίζει πολλές φορές είναι να μην βάζουμε τα φορεμένα για μια φορά ρουχαλάκια, μαζί με τα καθαρά. Μπορούμε να στήσουμε στο δωμάτιο μια γωνίτσα είτε με ένα παλιό μπαουλάκι, είτε με έναν εξωτερικό καλόγηρο, στον οποίον θα συγκεντρώνουμε τα «φορεμένα» καλύπτοντας την ανάγκη αυτή, δίνοντας και προσωπική πινελιά.

Η μοίρα του σπιτιού: Παιχνίδια παντού!

Στον αρχικό σχεδιασμό του παιδικού υπνοδωματίου είθισται να προβλέπουμε ένα σημείο, έπιπλο πολλές φορές, για τον παιχνιδόκοσμο που θα ακολουθήσει, το οποίο καταλήγει ποτέ να μην είναι αρκετό!

Καλό είναι να αντιμετωπίζουμε αυτόν τον χώρο αποθήκευσης παιχνιδιών με ευελιξία, χωρίς να τον παραγεμίζουμε με έπιπλα, ενθαρρύνοντας έτσι την ανάπτυξη των μελλοντικών επιλογών των παιδιών. Απαραίτητα είναι τα καλάθια, τα κουβαδάκια, τα μπαουλάκια, σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, τα οποία θα λειτουργήσουν επικουρικά στα μεγαλύτερου όγκου έπιπλα.

Μπορούμε, επίσης, να καλύψουμε όλο τον τοίχο με κατασκευή αποσπώμενων ντουλαπιών και κύβων που θα «πιάνει» από άκρη σ’ άκρη. Έτσι θα έχουμε μια πιο ευέλικτη κατασκευή.

Τα μεταλλικά καλαθάκια βοηθούν και αυτά…

…για την τακτοποίηση του μεγάλου όγκου.

Μετάβαση του δωματίου από βρεφικό σε παιδικό

Υπάρχει η δυνατότητα πρόβλεψης επιπλέον αποθηκευτικών λύσεων, κυρίως σε σχέση με την κατασκευή κρεβατιού. Οι ιδέες για να το μεταμορφώσετε σύμφωνα με το γούστο και τις ανάγκες σας είναι πολλές.

Για παράδειγμα, συρτάρια κάτω από το κρεβάτι αλλά και σκαλάκι σε άλλο επίπεδο στο δάπεδο του χώρου:

Αισθάνεστε ότι οι ανάγκες αλλάζουν σε χρόνο μηδέν;

Χρησιμοποιήστε αυτοσχέδιες κατασκευές, οι οποίες θα ακολουθούν τη ροή των αναγκών των παιδιών και θα διαφοροποιούνται χωρίς ιδιαίτερο κόστος.

Ακόμα και από καφάσια ή λάστιχα αυτοκινήτου, υπάρχουν κατασκευές που θα βολέψουν και θα εντυπωσιάσουν σίγουρα τόσο εσάς που θα τις φτιάξετε όσο και τα παιδιά που θα τις χρησιμοποιούν!

Το δωμάτιο δεν είναι μόνο για παιχνίδι

Το δωμάτιο δεν είναι μόνο ο χώρος όπου τα παιδιά κοιμούνται και ξυπνούν, αλλά και που παίζουν! Επιπλέον, εκεί μαθαίνουν, εξερευνούν και διαβάζουν. Γι’ αυτό, φροντίζουμε να δημιουργήσουμε χώρους μελέτης και αποθήκευσης γραφικής ύλης και βιβλίων. Δείτε μερικές έξυπνες ιδέες:

Όλα, λοιπόν, μπορούν εύκολα να μαζευτούν και να μετατραπούν σε απόλυτα διακοσμητικά για το παιδικό δωμάτιο, αποφεύγοντας το χάος που συνήθως προκύπτει από τα τόσα πολλά πράγματα των παιδιών. Ωστόσο, ένα ευχάριστο, προσιτό δωμάτιο, όσο μικρό κι αν είναι, μπορεί να υπηρετήσει τη φαντασία των παιδιών και να καλύψει την ανάγκη τους για ιδιωτική ζωή, αρκεί να φανείτε δημιουργικοί και να ακούσετε προσεκτικά τη γνώμη τους.

Πηγή:  Ελεάνα Καποκάκη – www.mama365.gr

IRVEN- ΔΑΣΛΗΣ Ν. ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

About Μαρία Νικολοπούλου