«Όχι αλλαγή εκλογικού νόμου, όχι εκλογές, όχι ανασχηματισμός»
Το «εγώ», του αυτοθαυμασμού συνεχίστηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Για τα μέτρα που ανακοίνωσε, χθες, (διαβάστε αναλυτικά: Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Προεκλογικός αυτοθαυμασμός, ) είπε, πάλι: «Δεν ξεφεύγουμε από τους στόχους που έχουμε αναλάβει», υπάρχει «απόλυτη η εναρμόνιση με τους στόχους του προϋπολογισμού».
Όλη η συνέντευξη Τύπου – «Το δίλημμα είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας» – «Οι πολίτες να χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο, αν μπορούν» – «Δεν είμαστε εθισμένοι σε επιδοματική πολιτική» είπε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε τα σενάρια για έναν ακόμα εκλογικό νόμο: Οι εκλογές, είπε, θα γίνουν με τον ψηφισμένο εκλογικό νόμο, εκτός κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνήσει σε από κοινού αλλαγή την αλλαγή του. «Δεν είμαι κωλοτούμπας, οι κανόνες δεν αλλάζουν λίγο πριν τις εκλογές».
Οσον αφορά τα μετεκλογικά σενάρια κυβερνητικών συνεργασιών, όσον αφορά το κόμμα του απάντησε αρνητικά σε ενδεχόμενο σύμπραξης με τον Βελόπουλο, είπε πως βλέπει επιθυμία σύμπραξης του ΠΑΣΟΚ με τον κ.Τσίπρα .
Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η απλή αναλογική υποκρύπτει δύο επικίνδυνα σενάρια, ακόμη κι αν η ΝΔ έχει μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κόμμα. Στο πρώτο, όπως ανέφερε, η κάλπη της απλής αναλογικής ενδεχομένως να οδηγήσει σε «πολιτική τερατογένεση» με κυβέρνηση συνασπισμού Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη και με την ανοχή του κ. Κουτσούμπα!!!!
Στο ζήτημα των παρακολουθήσεων επέμεινε στην επιχειρηματολογία ότι… ανέλαβε την ευθύνη και, στην ουσία, προανήγγειλε ότι – λόγω του απορρήτου – δεν πρόκειται να δοθεί καμία συγκεκριμένη απάντηση. «Έχουμε επιχειρηματολογήσει σχετικά με το απόρρητο. Δεν θεωρώ ότι αυτή η προστασία του απορρήτου, πρέπει να αρθεί στη συγκεκριμένη περίπτωση. Καταλαβαίνω την εργαλειοποίηση από την αντιπολίτευση. Λογικό και επόμενο είναι. Το να καλλιεργείται η εικόνα ότι όλη η πολιτική ζωή περιστρέφεται γύρω από τις παρακολουθήσεις υπάρχει απόσταση. Πρέπει να διερευνηθεί αλλά δεν είναι το μόνο θέμα που απασχολεί», είπε, ρίχνοντας τη μπάλα στην εξέδρα. Πάντως δεν κατάφερε τελικά να διευκρινίσει πώς κάποιος που δεν ήξερε για την υποκλοπή Ανδρουλάκη να τη χαρακτηρίζει εκτός από “νόμιμη” και «τεκμηριωμένη»…
Όσον αφορά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι εξαρχής ήθελε να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ και ότι χρησιμοποιεί ως άλλοθι τις υποκλοπές. «Αυτό το πραγματικό σφάλμα ήταν βούτυρο στο ψωμί του κ. Ανδρουλάκη, τον βοήθησε να πορευθεί σε μία γραμμή προαποφασισμένη, μία γραμμή ρήξης με τη ΝΔ».
«Αποδέχομαι τον όρο “γυναικοκτονία” γιατί θέλω να προσδιορίσω με αυτόν τον τρόπο, ότι τα εγκλήματα αυτά που κάποτε χαρακτηρίζαμε εγκλήματα πάθους και τα κρύβαμε κάτω από το χαλί και θεωρούσαμε ότι ήταν μέρος της εγκληματικής δραστηριότητας που μπορεί να έφταιγε και λίγο η γυναίκα πρέπει να αποκτήσουν ιδιαίτερο χαρακτηρισμό που όμως δεν πρέπει να αποκτήσει ιδιαίτερη και νομική κατοχύρωση», ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα καινούργιο για την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση και τα θέματα που απασχολούν καθημερινά το λαό. Είχε, όμως, να δηλώσει για την πανεπιστημιακή αστυνομία πως «δεν είναι κατασταλτικός μηχανισμός» (!)
Εφησυχασμό καλλιέργησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας – Δεν απέκλεισε ακόμα πιο βαθιά εμπλοκή στην σύγκρουση του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία στην Ουκρανία …
Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση θα στείλει τεθωρακισμένα και εκπαιδευτές ειδικών δυνάμεων στην Ουκρανία ο πρωθυπουργός απάντησε πως «δεν έχω να σας πως τίποτα καινούριο για το ζήτημα της παροχής στήριξης προς την Ουκρανία πέραν αυτών που είναι ήδη δημόσιο γνωστά» και ανέφερε ότι θα σταλούν θωρακισμένα οχήματα αν αντικατασταθούν με αντίστοιχα γερμανικά, ενώ για τις πληροφορίες να σταλούν οι S-300 στην κυβέρνηση του Κιέβου είπε ότι «δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα».
Κατέδειξε ότι είναι σταθερά προσανατολισμένος στις επιδιώξεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ καλώντας ξανά το λαό να διαλέξει στρατόπεδο ληστή υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «τάχθηκε με τη σωστή πλευρά της ιστορίας» και επανέλαβε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση Ζελένσκι «για να δώσουμε τη δυνατότητα στην Ουκρανία να διαπραγματευτεί με τους δικούς της όρους με τη Ρωσία» αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι ο αέρας, θάλασσα και το έδαφος Ελλάδα διατίθεται για την υλοποίηση των επικίνδυνων ευρωατλαντικών σχεδιασμών.