Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Εύκολη συνταγή για το πιο λαχταριστό καλοκαιρινό σκορδόψωμο (video)

Εύκολη συνταγή για το πιο λαχταριστό  καλοκαιρινό  σκορδόψωμο (video)

Από τα αγαπημένα ορεκτικά, ιδιαίτερα δημοφιλές στην ιταλική κουζίνα, είναι το σκορδόψωμο. Μπορείτε, όμως, να το φάτε και μόνο του ως σνακ, ειδικά τις κρύες μέρες, ένα αχνιστό σκοδόψωμο, είναι σκέτο βάλσαμο!

Δείτε μία εύκολη συνταγή, που ανακαλύψαμε στο Tasty.com και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας.

Υλικά

1 ½ κούπες αλεύρι για ψωμί
1 κ.γ. μαγιά ξηρή
1 κ.γ. αλάτι
1 κούπα ζεστό νερό
2 κ.γ. ελαιόλαδο
Έξτρα αλεύρι για το ζύμωμα

Για την κρέμα σκόρδου
3 κ.σ βούτυρο λιωμένο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο

skordopsomo

Εκτέλεση

Για τη ζύμη, ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι και φτιάξτε μία λακκούβα στη μέση.

Ρίξτε το νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο στη λακκούβα και ανακατέψτε τα όλα μαζί.

Ζυμώνετε για 7 λεπτά περίπου, μέχρι δηλαδή η ζύμη γίνει ελαστική.

Κατόπιν, λαδώνετε και αλευρώνετε ένα μπολ και βάζετε τη ζύμη. Την κλείνετε με μία μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί, για 1 ώρα.

Μόλις είναι έτοιμη, χωρίζετε τη ζύμη σε 9 κομμάτια.

Πλάθετε το κάθε ένα χωριστά και τα σχηματίζετε σε μία μακριά γραμμή, το αναδιπλώνετε και φτιάχνετε έναν κόμπο.

Τα βάζετε στο ταψί ή τη λαμαρίνα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.

Φτιάχνετε τα μείγμα με το σκόρδο, αναμειγνύοντας το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό, ανακατεύοντας καλά.

Επαλείφετε τα ψωμάκια με το μείγμα και ψήνετε για άλλα 5 λεπτά.

Και έτοιμα τα σκορδοψωμάκια σας!!!

Το καλύτερο ψωμί της Κορινθίας θα το βρείτε εδώ

 

Καλοκαιρινό σκορδόψωμο 

4408f4cdc4bd9b44c99b929e132b5395

 

Θα χρειαστείτε:
1 ψωμί τζιαπάτα
100 γρ τυρί τριμμένο regato
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
100 γρ ξινομυζήθρα
1 κ σ κρέμα βαλσάμικου

ρίγανη
βασιλικό
για το σκορδοβούτυρο
150 γρ φρέσκο βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο (ή 2 αν έχετε πιο “σκορδάτα” γούστα)
1 κ σ ρίγανη

Ανοίγετε το τζιαπάτα στη μέση και το αλείφετε πολύ καλά με το σκορδοβούτυρο. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να “χρυσαφίσει” το τυράκι. Αφήνετε για λίγα λεπτά να κρυώσει και στρώνετε τις ροδέλες ντομάτας. Προσθέτετε την ξινομυζήθρα, τα μυρωδικά και “ραντίζετε” με την κρέμα βαλσάμικου.

Αυτό ήταν! Μόλις φτιάξατε το απόλυτο, καλοκαιρινό σκορδόψωμο. Απόλαυστε το!!!

About Μαρία Νικολοπούλου