Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΗΜΕΡΑ – ΔΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ!

ηλ

Σήμερα, σε πολλές περιοχές, η ημέρα έχει χάσει το πολιτικό της νόημα, και έχει γίνει απλώς μια ευκαιρία για τους άνδρες να εκφράσουν την αγάπη τους για τις γυναίκες όπως συμβαίνει και με τη γιορτή της μητέρας και την ημέρα του αγίου Βαλεντίνου.

Για την ιστορία όμως

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους. Έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου. Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.

Επειδή το θέμα γυναίκα είναι ανεξάντλητο, σκεπτόμενοι τι να γράψουμε «ψαρέψαμε» στο διαδίκτυο ένα καταπληκτικό μικρό κείμενο που πιστεύουμε ότι περιγράφει με λίγα λόγια τέλεια το πολύπλευρο αυτό πλάσμα που λέγεται γυναίκα:

Γυναίκα

Σήμερα υμνούμε την γυναίκα, αυτό το πολύπλευρο, πολύπαθο  απαραίτητο και αγαπημένο προϊόν της μητέρας φύσης, που χωρίς την παρουσία του δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν  όνειρα, ελπίδα  και  αέναος κύκλος στην ζωή. 

Σαν τα χρώματα των λουλουδιών τα μαλλιά τους σαν το ακριβό πράσινο ζαφείρι ή το μαύρο και γαλάζιο χρώμα της θάλασσας τα μάτια τους. 

Είναι προικισμένες να κάνουν τον άνδρα να ξεχνά, να μυείται στην μαγεία της και ως σειρήνα να την ακολουθεί ελπίζοντας ότι βρήκε την Πηνελόπη του. Εθίζεται στο φυσικό της άρωμα και αναπνέει  ζωή απ’ την ζωή της.  

Αυτή γέννησε τον έρωτα, του έδωσε τόξο και βέλος να σκοπεύει τις καρδιές μας για να ανοίξουν τον δρόμο  προς τον κήπο τους, γιατί δεν έχουν κλειδαριές.  

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, σε όλες αυτές τις γλυκές υπάρξεις που είναι η αιτία της ύπαρξης και του ισορροπημένου νου μας, αλλά και η αιτία του ύμνου μας προς αυτές όταν γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε την αξία τους.    

Μετά τιμής
Λαΐνας Ιωάννης
Ανεξάρτητος  Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Βόλου

 

Δεν είναι κρίμα λοιπόν, αυτό το πλάσμα που σημαίνει τα πάντα στη ζωή σου, είτε είναι η γυναίκα σου, είτε είναι η μητέρα σου, είτε η φίλη σου, είτε το κορίτσι σου να μην το τιμήσεις σήμερα;

Για να μην ψάχνεις, εμείς έχουμε να σου προτείνουμε τα καλύτερα ανθοπωλεία και ζαχαροπλαστεία  της Κορινθίας  για να πάρεις στην καλή σου, όποια κι αν είναι αυτή, τα καλύτερα γλυκά και λουλούδια. Το αξίζει!

Και μην ξεχνάς

Ότι δεν πρέπει να την θυμάσαι μόνο την ημέρα της γυναίκας…

CASA DI FIORE – ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ

Deco floral

Natura Flowers – Aνθοπωλείο

ΑΝΘΟΤΕΧΝΙΚΗ – ΤΣΑΚΩΝΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ Β.

ΑΝΘΟΚΗΠΙΟ – ΑΣΛΑΝΗΣ Θ. & Κ. Ο.Ε.

Pietris Bakery

ΑΓΝΟΣΤΙΜΙΕΣ (Δεδεμπίλη Φωτεινή Χ.) – Ζαχαροπλαστείο

ΕΝΤΕΛΒΑΪΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ

ΚΕΧΡΟΛΟΓΟΣ Bakery And Luxury Pastry

ΟΙ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ

 

ΑΛΕΥΡΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ

ΑΛΦΙΤΟΝ – ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΓΚΙΩΝΗ

ΒΑΚΑΛΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. – ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ

ΕΛΙΟΨΩΜΟ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ

Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

ΣΤΑΧΥ – CAFE ΑΡΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ

ΣΤΡΙΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ Σ. – ΣΤΡΙΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ Θ. ΟΕ

ΦΟΥΡΝΟΙ ΜΥΛΩΝΑΣ

Φούρνος Ζώης

 

 

 

 

 

 

 

 

About Μαρία Νικολοπούλου