Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ – ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ

ςΕ

Ποιος έχει περάσει μπροστά από βιτρίνες κοσμηματοπωλείων χωρίς να αντισταθεί στη γοητεία των εντυπωσιακών τους κοσμημάτων;

Ο διακαής πόθος σίγουρα  των περισσότερων γυναικών είναι κυρίως να τα αποκτήσουν γιατί σίγουρα τα κοσμήματα αλλάζουν όλο μας τον αέρα με την κομψότητα τη διαχρονικότητα και την ευκολία που έχουν να συνδυάζονται με όλα, όλες τις ώρες!

Και ένα ακόμα βασικό προτέρημα που έχουμε στην εποχή μας, είναι πως δε χρειάζεται να δώσουμε σημαντικό ποσό για να αποκτήσουμε κάποιο κόσμημα –όπως πριν αρκετά χρόνια- αφού υπάρχει τεράστ ια ποικιλία σε ποιότητα τιμή, μέγεθος χρώμα και σχέδια.

Λίγα λόγια για τον χρυσό και τι πρέπει να γνωρίζουμε όπως μας συμβούλεψαν τα κοσμηματοπωλεία του Νομού μας:

Αν είστε  φίλος των χρυσών κοσμημάτων, πρέπει να γνωρίζετε ότι αν κάνετε κατάλληλους και προσεκτικούς χειρισμούς δεν θα έχετε απλώς ένα καλό στολίδι αλλά ενδεχομένως και μια καλή επένδυση.pearl necklace (7)

Για να μην αγοράσετε όμως άνθρακα αντί για χρυσό, κατά τις συναλλαγές σας πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Πρώτα πρέπει να ελέγξετε την καθαρότητα του χρυσού, η οποία είναι σφραγισμένη πάνω στο κόσμημα. Πέραν αυτών ο αγοραστής του χρυσού κοσμήματος μπορεί να ζητήσει και πιστοποιητικό εγγύησης. πρέπει να επιλέγουμε ΜΟΝΟ αξιόπιστα καταστήματα.

Εφόσον έχετε επιλέξει και έχετε διαπιστώσει πόσα καράτια ζυγίζει ο μικρός θησαυρός σας, πρέπει να προσέξετε κάτι ακόμη. «Σε κάθε κόσμημα όλοι οι αργυροχρυσοχόοι είμαστε υποχρεωμένοι να σφραγίζουμε εκτός από τον βαθμό καθαρότητας και έναν κωδικό αριθμό που υποδηλώνει την ταυτότητά μας. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται οι πελάτες και μπορεί να είναι σίγουροι για το τι αγοράζουν» συμβουλεύουν οι κοσμηματοπώλες του Νομού μας.

long earrings (7) long necklace (7) CHIC AND SILK (12) mini necklace (9) pearl earrings (2) σκουλαρικια κρικοι (16)

 

Ποια είναι τα must have κοσμήματα; 

Πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι τα απαραίτητα κομμάτια που πρέπει να έχουμε, αυτά που πρέπει να βάλουμε στην μπιζουτιέρα μας και που θα στολίζουν αυτιά λαιμό και χέρια για πολλά πολλά χρόνια!

 

  1. Σκουλαρίκια Πέρλες (καρφάκια)   diamonds earrings (4)

Για τον elegant αέρα που μας δίνουν απλόχερα απλά και μόνο φορώντας τα στα αυτιά μας!

Κυριολεκτικά αλλάζουν όλο της τοOutfit από casual σε casual chic. Τόσο απλά!

Φορέστε λοιπόν κι εσείς αυτό το υπέροχο κόσμημα κάθε ώρα της ημέρας, από μια πρωινή βόλτα με ένα jean παντελόνι, μπαλαρίνες, ένα απλό Top και μια κομψή δερμάτινη ή τετραγωνισμένη τσάντα, μέχρι έναν γάμο!

 

  1. Διαμαντένια Σκουλαρίκια (μονοπετράκια) 3852077362

Μικρά σκουλαρίκια που στολίζουν και τα δυο μας αυτιά, μικρά, μεγάλα, στρογγυλα ή τετράγωνα, μεταμορφώνουν επίσης όλο μας το look σε πιο elegant, γυαλίζοντας περισσότερο από τις πέρλες χωρίς όμως να είναι όσο σοφιστικέ είναι αυτές!

 

%cf%84%cf%83%ce%bf%ce%bb%ce%b1%ce%ba%ce%b7

  1. Στρογγυλα Σκουλαρίκια (κρίκοι)   

Οι κρίκοι δεν είναι μόνο διαχρονικοί αλλά έχουν και ιστορία να πουν αφού είναι το πρώτο κόσμημα που φορέθηκε στα αυτιά, μετρώντας αρκετά χρόνια πίσω, ένα must have κόσμημα για τα αυτιά, ένα κόσμημα που πρέπει να έχει κάθε γυναίκα, σε χρυσό ή ασήμι με διαμάντια ή απλό, διατηρώντας όμως πάντα το σχήμα του χωρίς να έχει τίποτα το περιττό!

 

 

  1. Μακριά Σκουλαρίκια.

Ουσιαστικά είναι κάτι ανάμεσα σε κοντά σκουλαρίκια (πέρλες, διαμαντάκια) και σε κρίκους. Επιλέξτε λοιπόν το σχέδιο που θέλετε -κατα προτίμηση κάτι “ήσυχο”- στο μήκος που θέλετε και σε μέταλλο όχι σε χρώμα για να είναι πιο ευκολοσυνδύαστο και φυσικά πιο διαχρονικό!

 

  1. Κολιέ με πέρλες. η

Η κομψότητα είναι στα απλά πράγματα!

Βασικό κόσμημα είναι και μια σειρά από πέρλες για το λαιμό μας.

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι οι πέρλες να μην είναι πολύ μεγάλες, να είναι κοντά στον λαιμό μας και να φαίνονται όταν το top μας είναι με λαιμοκοψη.

ΜΙΓΓΟΛΙΟΣ Jewellery

  1. Κοντό κολιέ  

Κάποιο λεπτό και διακριτικό που μπορεί να φοριέται μέσα στα χρόνια, μόνο του ή μαζί με κάποιο άλλο επίσης σε Mini μέγεθος!

Επιλέξτε λοιπόν ανάμεσα σε κάποιο μικρό διαμαντάκι, σε μια πέρλα που περνά μέσα της αλυσίδα ή που κρέμεται επίσης σε λεπτό αλυσιδάκι ή και σε κάποιο άλλο μίνι σχέδιο όπως ματάκι, σταυρός κ.α. ΑΓΓΙΣΤΡΙΩΤΗ

 

  1. Μακρύ κολιέ

Όπως πρέπει να έχουμε ένα διακριτικό λεπτό κολιέ έτσι πρέπει να έχουμε και ένα διακριτικό μακρύ κολιέ στα κοσμήματα μας που θα μας συνοδεύει μέσα στα χρόνια!

Κατά προτίμηση σε ασήμι ή χρυσό χωρίς χρώμα δηλαδή γιατί αυτά τα δύο μέταλλα είναι και πιο διαχρονικά και πιο elegant από τα χρωματιστά.

 

  1. Δαχτυλίδια

10435639_733140853391037_5041923811370111117_n Λεπτά χρυσά/ασημένια βεράκια με σχέδιο ή σκέτα ή και μια διαμαντένια βέρα και ειδικά όταν φοράμε πολλά μαζί σε άλλο δάχτυλο από αυτό που φοριέται η βέρα! Ποιος είπε ότι Must have δαχτυλίδι είναι μόνο το μονόπετρο ή μια βέρα γάμου;

 

  1. Βραχιόλια (Βέργες) 

Το κλασσικό βραχιόλι που πρέπει να έχει κάθε γυναίκα είναι ένα.
Λεπτή χρυσή βέργα!
Σίγουρα το κλασσικό και υπέροχο Cartier με τις βίδες είναι ιδανικό αλλά επειδή δεν είναι καθόλου οικονομικό μπορούμε να βρούμε κάποιο άλλο χρυσό που δεν θα κοστίζει τόσο και θα δείχνει εξίσου ωραία στον καρπό μας!

-3840299140

+ 10.Ρολόι 

Δε θα μπορούσε να λείπει από τα κοσμήματα που πρέπει να έχουμε αν και δεν ακριβώς κόσμημα αφού ο ρόλος του είναι πιο πολύ πρακτικός.

Βέβαια ένα καλοφτιαγμένο και όχι απαραίτητα πανάκριβο ρολόι με δερμάτινο λουράκι ή μπρασελέ σε μικρό καντράν (το πολύ 39mm για να είναι θηλυκό και διαχρονικό) μπορεί να δείξει ως κόσμημα και να μας συνοδεύει και στην πιο επίσημη έξοδο!

Προσοχή: Όταν θέλουμε το ρολόϊ να φορεθεί ως κόσμημα, το φοράμε στο δεξί χωρίς καθόλου βραχιόλια!

 

Καλοφόρετα λοιπόν κορίτσια!

 

Έξτρα συμβουλή:

  • Ο ιδρώτας και τα καλλυντικά δημιουργούν στρώματα λίπους που μπορεί να αλλάξουν το χρώμα στην κόλληση, ακόμη και να αλλοιώσουν το κράμα. Γι’ αυτό πρέπει κατά καιρούς να τα βουτάμε σε διάλυμα χλιαρού νερού με απορρυπαντικό πιάτων ή αμμωνίας με οινόπνευμα.
  • Καλό θα ήταν επίσης να τα φυλάμε σε ξεχωριστά κουτιά για να μη φθείρονται από πέτρες άλλων κοσμημάτων. Στη διατήρηση της λάμψης τους συμβάλλει ακόμη η επίσκεψη για “σέρβις” στον κοσμηματοπώλη από τον οποίο τα προμηθευτήκαμε».

 

Επισκεφθείτε τα καλύτερα κοσμηματοπωλεία του Νομού μας να θαυμάσετε απο κοντά τα αριστουργήματα που διαθέτουν… Θα βρείτε μοναδικά κομμάτια, χειροποίητα σε εκπληκτικά σχέδια που δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε:

AG JEWELLERY – ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ

Γλυκοφρύδης Κόσμημα

ΚΑΡΣΟΝΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ – Κοσμήματα

ΜΙΓΓΟΛΙΟΣ Jewellery

ΤΣΟΛΑΚΗ ΑΦΟΙ Ο.Ε. – ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ

ΧΡΥΣΟΡΑΜΑ – ΑΦΟΙ Χ ΤΡΟΥΠΗ ΟΕ

 

About Μαρία Νικολοπούλου