Σκεφτόμουνα τι θα ήταν χρωματιστό, σοκολατένιο και θρεπτικό για να προσφέρω με μία κούπα καφέ… Σκέφτηκα ένα κορμό λευκής σοκολάτας που με τόσα χρώματα που έχουν τα φιστίκια Αιγίνης και τα κράνμπερις θα είναι απολαυστικό και μόνο που θα το βλέπεις! Δείτε τη συνταγή και συντηρήστε τον στο ψυγείο.
Υλικά
-
300 γρ λευκή κουβερτούρα
-
125 γρ βούτυρο
-
100 γρ μπισκότα πτι μπερ (μισή συσκευασία περίπου)
-
100 γρ (+50 γρ τριμμένο) φυστίκι Αιγίνης ανάλατο ψιλοκομμένο
-
100 γρ cranberries
-
1/2 κ.γ. Αλάτι
-
1 κ.σ. Κονιάκ
-
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Δείτε επίσης
Εκτέλεση
-
Αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα να κρυώσει και να πήξει λίγο το μείγμα.
-
Τοποθετούμε το μείγμα σε ορθογώνια φόρμα με μεμβράνη ή απλά σε μεμβράνη με αλουμινόχαρτο.
-
Βάζουμε το μωσαϊκό στο ψυγείο για μια ώρα. Το βγάζουμε και το ρολάρουμε σε τριμμένο φυστίκι.
-
Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον αλλες 5 ώρες.