Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κώστας Καζάκος: Το τελευταίο αντίο στον μεγάλο καλλιτέχνη και κομμουνιστή ( Οι ομιλίες που συγκίνησαν)

Κώστας Καζάκος: Το τελευταίο αντίο στον μεγάλο καλλιτέχνη και κομμουνιστή ( Οι ομιλίες που συγκίνησαν)

Σε κλίμα συγκίνησης στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ έγινε η τελετή αποχαιρετισμού του αξέχαστου , του σπουδαίου ηθοποιού Κώστα Καζάκου, που έφυγε από τη ζωή.

Πλήθος κόσμου γέμισε το αίθριο, για να πει το τελευταίο «αντίο»: Η οικογένειά του, οι σύντροφοί του, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, αλλά και απλοί άνθρωποι που τον αγάπησαν για το έργο του, για την προσφορά του στο δίκιο του λαού μας.

Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, η αποχαιρετιστήρια ομιλία γίνεται από την Αλέκα Παπαρήγα.

«Με βαθιά θλίψη, Κώστα, σε αποχαιρετά η ΚΕ, τα μέλη, οι φίλοι του Κόμματος, ο λαϊκός κόσμος που τον αγάπησες πολύ. Σε αποχαιρετάμε ως τον σπουδαίο κομμουνιστή καλλιτέχνη, τον αγαπημένο, τον πολύτιμο σύντροφό μας στα μικρά και τα μεγάλα, στα εύκολα και τα δύσκολα, στις χαρές και τις πίκρες της ζωής και του αγώνα», σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα με συγκίνηση, ξεκινώντας την ομιλία της.

«Οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες δεν αισθανόμαστε μόνο μεγάλη λύπη, μας συντροφεύει και ένα είδος χαράς, ικανοποίησης, περηφάνιας γιατί επτά, παρά κάτι, δεκαετίες είχαμε την τύχη να είσαι ένας από εμάς, ένας μέσα στις εργατικές – λαϊκές μάζες, φωνάξαμε τα ίδια συνθήματα, παλέψαμε με τις ίδιες ιδέες, νιώσαμε με τον ίδιο τρόπο τα λαϊκά βάσανα και τις ανάγκες, είχαμε τα ίδια οράματα και ιδανικά», πρόσθεσε η Αλέκα Παπαρήγα.

Η Αποχαιρετιστήρια τελετή στον Κώστα Καζάκο

Βίντεο:

Εκ μέρους της ΚΝΕ τον αποχαιρέτισε ο Γραμματέας του Κεντρικού της Συμβουλίου Νίκος Αμπατιέλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά του Κώστα Καζάκου στη νεολαία.  «Θα σε αποχαιρετήσουμε, όπως σου πρέπει, στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” στην Αθήνα, αφιερώνοντας την πρώτη μέρα στην πολύτιμη προσφορά και το έργο σου», είπε.

«Θα ήταν αδύνατο να μπορέσουμε ποτέ να εξηγήσουμε τη ζωή που μοιραστήκαμε μαζί του για το λόγο ότι ξεπερνάει τα ανθρώπινα και αγγίζει τα θεϊκά. Σε αυτό το σπίτι κάθε μέρα ήταν γιορτή», είπε η κόρη του Κώστα Καζάκου, Ηλέκτρα, που τον αποχαιρέτισε εκ μέρους της οικογένειας.

Επίσης, τον αποχαιρέτισαν ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Γεράσιμος Δ. Σιάσος, πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ο Σπύρος Χαλβατζής, πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 – 1974, ο ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος, ο Βασίλης Πουλάκος εκ μέρους των αποφοίτων της Σχολής υποκριτικής «Κώστας Καζάκος», η Μαριάνα Κάλμπαρη, καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης «Τζένη Καρέζη» και η ηθοποιός και θεατρολόγος Χριστιάνα Μανζουράνη.

Από 902.gr-imerodromos.gr

Παρουσίες:

Από την τιμητική εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι συγγενείς του, μεταξύ των οποίων ο μεγάλος του γιος Κωνσταντίνος Καζάκος μαζί με τα παιδιά του, καθώς επίσης και η τελευταία σύζυγος του εκλιπόντος ηθοποιού μαζί με τα παιδιά τους.

Καζάκος

Αρκετές στιγμές, η Τζένη Κόλλια δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, συναντώντας τους ανθρώπους που έσπευσαν να τιμήσουν με την παρουσία τους την πορεία και το έργο του Κώστα Καζάκου.

Κώστας Καζάκος: Αποχαιρετιστήρια τελετή του ΚΚΕ - Η συγκίνηση της συζύγου του - Ποιοι έδωσαν το παρών [εικόνες]Άγγελος Αντωνόπουλος – Τζένη Κόλλια
Καζάκος - ΚόλλιαΚωνσταντίνος Καζάκος – Τζένη Κόλλια

 

Εκδήλωση για ΚαζάκοΓιώργος Κιμούλης – Διονύσης Τσακνής
Εκδήλωση για ΚαζάκοΘάνος Καληώρας
Τσακνής - ΚόλλιαΔιονύσης Τσακνής – Τζένη Κόλλια
Τάνια ΤρύπηΤάνια Τρύπη

Η τελετή αποχαιρετισμού, που έγινε σε κλίμα συγκίνησης στον Περισσό, ξεκίνησε με την φωνή του Κώστα Καζάκου να αφηγείται για την γνωριμία του με τον Νίκο Καββαδία και στη συνέχεια να απαγγέλλει το ποίημα του Καββαδία, “Mal du depart” (Θα μείνω πάντα ιδανικός κι ανάξιος εραστής…).

Λίλα ΚαφαντάρηΛίλα Καφαντάρη
Αλέξανδρος Καζάκος-Ηλέκτρα Καζάκου-Τζένη ΚόλλιαΑλέξανδρος Καζάκος-Ηλέκτρα Καζάκου-Τζένη Κόλλια
Ελένη ΓερασιμίδουΕλένη Γερασιμίδου
Γιώργος Κυρίτσης-Έλενα ΑκρίταΓιώργος Κυρίτσης-Έλενα Ακρίτα

Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, η αποχαιρετιστήρια ομιλία πραγματοποιήθηκε από την Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ξεκινώντας σημείωσε με συγκίνηση: “Με βαθιά θλίψη, Κώστα, σε αποχαιρετά η ΚΕ, τα μέλη, οι φίλοι του κόμματος, ο λαϊκός κόσμος που τον αγάπησες πολύ. Σε αποχαιρετάμε ως τον σπουδαίο κομμουνιστή καλλιτέχνη, τον αγαπημένο, τον πολύτιμο σύντροφό μας στα μικρά και τα μεγάλα, στα εύκολα και τα δύσκολα, στις χαρές και τις πίκρες της ζωής και του αγώνα”.

Αλέκα ΠαπαρήγαΑλέκα Παπαρήγα
Δημήτρης ΚουτσούμπαςΔημήτρης Κουτσούμπας

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Καζάκος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών, μετά από προβλήματα υγείας. Ο σπουδαίος ηθοποιός, με μακρά και πολύτιμη καριέρα στο θέατρο, στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” καθώς αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα.

Κωνσταντίνος Καζάκος: Μαζί με τα παιδιά του στην αποχαιρετιστήρια τελετή για τον πατέρα του, Κώστα Καζάκο

About Μαρία Νικολοπούλου