Μια πανεύκολη συνταγή για το τέλειο σουφλέ μελιτζάνας, Τόσο εύκολο στη παρασκευή του, τόσο γευστικό στη γεύση.
2 μελιτζάνες φλάσκες
8-10 φέτες ζαμπόν
8-10 φέτες γκούντα
200 γραμμ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
8-10 φέτες ζαμπόν
8-10 φέτες γκούντα
200 γραμμ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
Δείτε επίσης :
Εκτέλεση
Από την προηγούμενη μέρα κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες μέτριου πάχους τις τηγανίζουμε και τις αφήνουμε να βγάλουν το λάδι τους. Την επομένη παίρνουμε μία-μία και βάζουμε πάνω της μια φέτα τυρί και μια φέτα ζαμπόν. Τυλίγουμε καθεμία σε ρολό και βάζουμε όλα τα ρολά σε πυρέξ. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με λίγο αλατοπίπερο και περιχύνουμε τα ρολά. Βάζουμε το φαγητό στο φούρνο και το ψήνουμε στους 220 βαθμούς κελσίου μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν η κρέμα. Αν θέλουμε περισσότερη γεύση πασπαλίζουμε με τριμμένα μαλακά τυριά ή παρμεζάνα πριν το βάλουμε στο φούρνο.
Δείτε επίσης :