Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
για την κρέμα
1 litro γάλα
150 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
3 κρόκους αβγών
για τη γέμιση με τα μήλα
6 μεγάλα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 κ.σ. βούτυρο(γεμάτη)
150 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μήλα με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο τηγάνι
και τα σοτάρουμε πάνω σε δυνατή φωτιά,για περίπου 12-15 λεπτά
το πολύ,μέχρι να πάρουν τη μορφή που βλέπουμε στην φωτογραφία
που ακολουθεί.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Κρατάμε περίπου μια κούπα από το γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο
σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη να βράσουν.
Στο γάλα που κρατήσαμε ρίχνουμε και ανακατεύουμε τους κρόκους,
το αλεύρι και το κορν φλάουρ.
Όταν ζεσταθεί το γάλα της κατσαρόλας καλά,το αδειάζουμε με προσοχή
και ανακατεύοντας συνεχώς,στο μπολ με το κρύο γάλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα αμέσως και πάλι στην κατσαρόλα και βάζουμε
ξανά στη φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
Σε ταψί με διαστάσεις 33×27εκ.απλώνουμε το ένα από τα 2 φύλλα της
σφολιάτας.Αδειάζουμε πάνω τη χλιαρή κρέμα.
Πάνω από την κρέμα απλώνουμε το μείγμα με τα μήλα.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.Αν θέλουμε γυρίζουμε
τις άκρες να κλείσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου
30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει όμορφα το γλυκό μας στην επιφάνεια.
Αφήνουμε να σταθεί για λίγο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας μπόλικη
άχνη και κανέλα.
Συνταγή του Β. Καλλίδη.