Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ντίνος Μιχόπουλος- Άρθρο σχετικά με τις μορφές θεματικού τουρισμού στο δήμο μας

Ντίνος Μιχόπουλος- Άρθρο σχετικά με τις μορφές θεματικού τουρισμού στο δήμο μας

Με το Ν 4582/2018, ως τροποποιήθηκε και ισχύει , θεσπίστηκε στη χώρα μας ο θεματικός τουρισμός.

Με τον όρο θεματικός τουρισμός  προσδιορίζεται το σύνολο εκείνων των τουριστικών υπηρεσιών που διακρίνονται από εξειδίκευση. Απευθύνεται σε κοινό που αναζητάει άλλες μορφές τουρισμού πέρα από τον παραδοσιακό, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες, τις προτιμήσεις και τα κίνητρά του. O θεματικός τουρισμός , προσφέρει μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων, παρέχει τη δυνατότητα εναλλαγής παραστάσεων – παραλία, βουνό, θάλασσα, δάση, ποτάμια, λίμνες, χωριά – διαφορετικούς τρόπους αναψυχής και διασκέδασης, αλλά και εκπαίδευσης. Γι΄αυτό, ολοένα και περισσότεροι ενθαρρύνονται να ασχοληθούν με το είδος αυτού του τουρισμού.

Επίσης, με τον θεματικό τουρισμό αναδεικνύονται οι φυσικές ομορφιές του Δήμου Κορινθίων

Μερικές από τις μορφές τουρισμού είναι οι ακόλουθες

Αγροτουρισμός

Αρχαιολογικός & Ιστορικός τουρισμός

Γευστική επαφή με τις γαστρονομικές ιδιαιτερότητες κάθε τόπου και τα βιολογικά προϊόντα

Οινοτουρισμός

Συνεδριακός τουρισμός

Θρησκευτικός τουρισμός

Καταδυτικά πάρκα

Θεματικά πάρκα και εκδρομές

…και πολλά ακόμη που δίνουν τη δυνατότητα απόδρασης και εκτόνωσης χωρίς αναγκαία προϋπόθεση την καλή φυσική κατάσταση ή εμπειρία.

Ο Θεματικός τουρισμός  είναι μορφή τουρισμού τεσσάρων εποχών που ήδη έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό στην Ευρώπη , Σκοπός του είναι να προτρέπει  τους ανθρώπους  να ζήσουν  μοναδικές στιγμές ξεγνοιασιάς και δράσης όλη τη διάρκεια του χρόνου.Ο θεματικός τουρισμός κερδίζει συνεχώς έδαφος και στη χώρα μας , μιας και πλέον όλο και περισσότεροι ασχολούνται με τα extremesports .

 

Στην περιοχή του Σολωμού και του Αγίου Βασιλείου υπάρχουν περιοχές που ήδη γίνονται αναρριχήσεις.

Στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας , υπάρχει η σχεδίαση για κατασκευή καταδυτικών πάρκων , στον Κορινθιακό και τον Σαρωνικό αντίστοιχα

Στην περιοχή της Ποσειδωνίας , όπου γίνεται , το έργο της ανάδειξης και  αποκατάστασης του αρχαίου δίολκου, θα μπορούσε να κατασκευαστεί θεματικό πάρκο με αντικείμενο τη διέλευση του Ισθμού στα αρχαία χρόνια και σήμερα. Θα μπορούσε να γίνει πρόσκληση στη δημιουργική ομάδα ΄΄ DREAM WORKERS΄΄ , οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει  μελέτες και δημιουργήσει θεματικά πάρκα όπως το μύλο των ξωτικών στα Τρίκαλα, την Ονειρούπολη  στη Δράμα, το εργοστάσιο της σοκολάτας κλπ.

 

Με τον θεματικό τουρισμό , θα υπάρχει τουρισμός όλο το χρόνο που αυτό θα είναι ένα βασικόπλεονέκτημα για το Δήμο μας., καθ ότι επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος  ενώ θα αποφέρει στην τοπική κοινωνία , ανάπτυξη, δουλειές, πλούτογια την Κόρινθο και την ευρύτερηπεριοχή.

About Μαρία Νικολοπούλου