Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΠΑΙΔΙ ΝΗΠΙΟ Όσο περισσότερα tantrum έχει ένα παιδί, τόσο πιο πλούσιο θα γίνει… λένε οι ψυχολόγοι

ΠΑΙΔΙ ΝΗΠΙΟ Όσο περισσότερα tantrum έχει ένα παιδί, τόσο πιο πλούσιο θα γίνει… λένε οι ψυχολόγοι

Μια ευρωπαϊκή έρευνα διαπίστωσε ότι αν το παιδί σας επαναστατεί εναντίον σας, έχει πολλά ξεσπάσματα θυμού και σας φτάνει πολλές φορές στα όριά σας – είναι πολύ πιο πιθανό να έχει μια πετυχημένη καριέρα και να πλουτίσει στην ενήλικη ζωή του!

Επίσης, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία μελέτησε το εισόδημα και την εκπαίδευση των παιδιών που φοιτούσαν σε σχολεία στο Λουξεμβούργο και διαπίστωσε ότι εκείνοι που «αντιστάθηκαν» στους γονείς τους στα νεότερα χρόνια τους, τείνουν να έχουν καλές σπουδές και να διαπρέπουν σε κορυφαίες θέσεις εργασίας.

Μια άλλη μελέτη από την ψυχολόγο του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας, Angela Duckworth, υποστήριξε επίσης αυτή τη θεωρία.

Συγκεκριμένα είπε ότι αν τα παιδιά εμφανίζουν ένα στοιχείο προσωπικότητας που χαρακτηρίζεται ως «δεν το βάζω κάτω» από μικρή ηλικία, είναι πολύ πιθανότερο να πετύχουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Με άλλα λόγια, εξήγησε πως το παιδί που δεν τα παρατά εύκολα αλλά επιμένει μέχρι τελικής πτώσης γι’ αυτό που επιθυμεί είναι το ίδιο παιδί που αύριο δεν θα τα παρατήσει με την πρώτη αναποδιά σε ό,τι αφορά την καριέρα του.

Έτσι, την επόμενη φορά που το παιδί σας θα έχει ένα ισχυρό ξέσπασμα θυμού επειδή ήθελε να παίζει με το ipad ενώ είναι ώρα για ύπνο, παρηγορηθείτε με τη σκέψη πως στο μέλλον ίσως είναι ένας πετυχημένος CEO!

.themamagers.gr

KID CLUB – Μουρατιάδης Τριαντάφυλλος

Κέντρα ειδικών θεραπειών Πράξη & Ομιλία – Χρήστος Καζολιάς

About Μαρία Νικολοπούλου