Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΚΕΪΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Α.ΚΟΥΤΣΟΓΚΙΛΑΣ

Ε
Τα «ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – Αντώνης Κουτσογκίλας» είναι μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία για 2 συνεχόμενες γενιές δραστηριοποιείται στο Λέχαιο Κορινθίας με γνώμονα τη ποιότητα και την απόλυτη εξυπηρέτηση.
Η κύρια δραστηριότητα τους είναι η παραγωγή και εμπορία αγροτικών προϊόντων όπως επιτραπέζια σταφύλια, Ροδάκινα και παρθένο ελαιόλαδο.
Επικοινωνήσαμε μαζί του και μας έδωσε και μας έδωσε πολύτιμες πληροφορίες για τα αγροτικά προϊοντα αλλά και την παρακάτω παλιά οικογενειακή συνταγή για κέϊκ που είναι εύκολη και διαφορετική απο τα συνηθισμένα κέϊκ…
Υλικά:
  • 115 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακό, και λίγο παραπάνω για το βουτύρωμα του τηγανιού
  • 150 γρ. συν 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 450 γρ. ροδάκινα, χωρίς κουκούτσι ξεφλουδισμένα και κομμένα σε τεμάχια των 1,2 εκ.
  • 1/2 κ.γ. σκόνη κανέλας
  • 35 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • λίγες σταφίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Βουτυρώστε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε το βούτυρο και 3/4 της κούπας ζάχαρη και χτυπήστε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά και τη βανίλια. Χτυπήστε μέχρι να ενωθούν.

Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε με σύρμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε σταδιακά το μείγμα του αλευριού στο μείγμα του βουτύρου και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τα κομμάτια του ροδάκινου στο μείγμα αναμειγνύοντας με μια σπάτουλα.

Απλώστε τον χυλό σε βαθύ ταψί. Σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές ζάχαρης, την κανέλα και τα αμύγδαλα. Πασπαλίστε το μείγμα πάνω στη ζύμη, κόψτε ένα ροδάκινο σε ροδέλες και βάλτε το επάνω από το χυλό στο κέντρο και σε ό,τι σχήμα σας αρέσει. Πασπαλίστε τες και αυτές με το μείγμα ζάχαρης  και κανέλας και σκορπίστε και λίγες σταφίδες.

Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε τόσο ώστε όταν βάζετε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρό και μέχρι η επιφάνεια να πάρει χρυσαφί χρώμα, 40 με 45 λεπτά περίπου.

Αν θέλετε πασπαλίζετε και με λίγη ζάχαρη άχνη.

Σερβίρετε με το πρωϊνό σας καφεδάκι!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ “ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΚΙΛΑΣ” ΕΔΩ:

Αγροτικά Προϊόντα Κορινθίας – ΚΟΥΤΣΟΓΚΙΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

About Μαρία Νικολοπούλου