Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Περίσσεψαν κουραμπιέδες; Φτιάξτε αυτό το υπέροχο μωσαϊκό!

webkorintκουραμπιεδεσμωσαικο

Aν σας περίσσεψαν κουραμπιέδες ή ακόμα και να μην έμεινε τίποτα, σίγουρα στα αρτοζαχαροπλαστεία της πόλης μας θα βρείτε ακόμα, μπορείτε να φτιάξετε αυτό το καταπληκτικό μωσαϊκό που μοιάζει με κέικ και να το απολαύσετε με τον πρωϊνό ή απογευματινό καφέ σας. Οι φίλοι σας που θα το δοκιμάσουν σίγουρα θα σας ζητήσουν τη συνταγή.

Yλικά:

4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
500 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
150 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. κακάο
100 γρ. κονιάκ
500 γρ. κουραμπιέδες

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε μπεν μαρί στερεώνοντας ένα ανοξείδωτο μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει (το νερό δεν θα πρέπει να ακουμπά τον πάτο του μπολ). Ρίχνετε μέσα στο μπολ τα αυγά και την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάτε με τον αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν. Αποσύρετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει πολύ καλά.

Ανακατεύετε σε ένα άλλο μπολ, με τον αυγοδάρτη, το μαλακό βούτυρο με την άχνη, έως ότου γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτετε το κακάο και το κονιάκ συνεχίζοντας το ανακάτεμα, έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος, ενσωματώνετε το κρύο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας καλά. Σπάτε τους κουραμπιέδες σε χοντρά κομμάτια, τα ρίχνετε στο μείγμα και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα.

Στρώνετε με μεμβράνη ένα ταψάκι ή μια φόρμα της αρεσκείας σας ή ένα βαθύ μπολ και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Το στρώνετε ομοιόμορφα και καλύπτετε με μεμβράνη. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει και να παγώσει πολύ καλά, για τουλάχιστον 2 ώρες. Βγάζετε και ξεφορμάρετε το μωσαϊκό σε μια πιατέλα.

Συνταγή: star.gr

Aλεξάνδρειο – Εστιατόριο/Καφεζαχαροπλαστείο

About Μαρία Νικολοπούλου