Αυτό το μοναδικό γλύκισμα θα το λατρέψετε!
Σιροπιαστή αρωματική βάση και κρέμα ζαχαροπλαστικής πασπαλισμένη με κανέλα, αυτό είναι το Πολίτικο Θεσσαλονίκης!
Την λατρεμένη συνταγή αυτή μας προτείνει η ομάδα Live Kitchen.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο την εκτέλεση από τον Πάνο Παπαδάκη και ακολουθείστε τα βήματα για να φτιάξετε αυτό το ιδιαίτερο γλυκό.
Υλικά:
Για το σιρόπι
500 γρ. νερό
500 γρ. ζάχαρη
1 στικ κανέλας
Για τη βάση:
1/2 κτγ μαστίχα
200 γρ. ζάχαρη
500 γρ. χοντρό σιμιγδάλι
1 κτγ μπέικεν πάουντερ
1 κτγ μαγειρική σόδα
450 γρ. γάλα
Για την κρέμα
1200 ml γάλα
250 γρ. ζάχαρη
120 γρ κορν φλάουρ
2 βανιλίνες
2 κρόκοι
70 γρ. βούτυρο αγελάδας
Για το στόλισμα
Κανέλα σκόνη
40X27
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε με το σιρόπι και σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, ζάχαρη 1 στικ κανέλας και βράζουμε για 1 λεπτό.
Συνεχίζουμε με την βάση μας και σε ένα μπολ προσθέτουμε την μαστίχα αφού πρώτα την έχουμε σπάσει σε ένα γουδί με μια κουταλιά ζάχαρη συμπληρώνουμε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι (χοντρό),το μπέικεν, την μαγειρική σόδα και το γάλα και τ ανακατεύουμε πολύ καλά.
Έπειτα λαδώνουμε μια φόρμα 40Χ27 και ρίχνουμε το μείγμα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά. Μόλις ψηθεί ρίχνουμε το σιρόπι πάνω στην καυτή βάση σιγά σιγά.
Συνεχίζουμε με την κρέμα και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τους κρόκους και τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει, προσοχή πρέπει να ανακατεύουμε συνέχεια γιατί κάθεται στον πάτο το κορν φλάουρ και κάνει σβώλους.
Μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και το βούτυρο. Την ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την βάση και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να εφάπτεται καλά πάνω στην κρέμα μέχρι να κρυώσει. Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Πριν το κόψουμε το γλυκό πασπαλίζουμε παντού με κανέλα και μετά το κόβουμε.
Το γλυκό μας είναι πεντανόστιμο σε γεύση αλλά και οπτικά τέλειο που θα μπορείτε να το φτιάχνετε σε γιορτές, γενέθλια
αλλά και όπου αλλού εσείς θέλετε.