Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία μετά το νέο διάγγελμα Πούτιν: Ανακοίνωσε μερική επιστράτευση

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία μετά το νέο διάγγελμα Πούτιν: Ανακοίνωσε μερική επιστράτευση

Μερική επιστράτευση στη Ρωσία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν στο διάγγελμά του, ενώ σημείωσε πως η χώρα του «έχει στην διάθεσή της μεγάλη γκάμα όπλων που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Δεν μπλοφάρω».

«Για να προστατεύσουμε την πατρίδα μας, την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα, για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του λαού και του λαού μας στα απελευθερωμένα εδάφη, θεωρώ απαραίτητο να υποστηρίξω την πρόταση του Υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου για τη διεξαγωγή μερικής επιστράτευσης στη Ρωσία», είπε, λέγοντας ότι η μερική επιστράτευση ξεκινά από σήμερα 21 Σεπτεμβρίου.

Η μερική επιστράτευση αφορά μόνο όσους είναι καταγεγραμμένοι ως έφεδροι. Απευθυνόμενος, δε, σε όσους επιστρατευτούν τους διαβεβαίωσε ότι «θα δοθούν όλα τα προνόμια που έχουν όλοι όσοι είναι ήδη εν υπηρεσία».

Παράλληλα διακήρυξε ότι «στηρίζει» την απόφαση των κατοίκων περιοχών που ελέγχονται από τη Ρωσία στην Ουκρανία να προχωρήσουν σε δημοψηφίσματα. «Θα συζητήσουμε για τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να προστατεύσουμε την κυριαρχία μας και να στηρίξουμε την θέληση και την επιθυμία των πολιτών στο Ντονμπάς να αποφασίζουν για τους εαυτούς τους» ανέφερε ο Πούτιν. «Η Ρωσία δεν μπορεί να παραδώσει ανθρώπους που βρίσκονται κοντά της στην Ουκρανία για να τους ξεσκίσουν οι δήμιοι», πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ «πραγματοποιούν αναγνωρίσεις σε όλη τη νότια Ρωσία» και ότι το Κίεβο διέκοψε τις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, η ουκρανική πλευρά στις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη αντέδρασε θετικά στις προτάσεις της Μόσχας, αλλά το καθεστώς του Κιέβου διέταξε να διακοπεί η διαδικασία.

«Προφανώς, η Δύση δεν άρεσε η ειρηνική λύση, οπότε μετά την επίτευξη ορισμένων συμβιβασμών, δόθηκε απευθείας εντολή στο Κίεβο να διαταράξει όλες τις συμφωνίες», είπε ο Πούτιν. Πρόσθεσε επίσης ότι μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων, το Κίεβο έστειλε νέες ομάδες μισθοφόρων και εθνικιστών στο μέτωπο, ενώ έλαβε δυτικά όπλα και ενέτεινε την εσωτερική καταστολή.

Παράλληλα, είπε ότι ο ουκρανικός στρατός εκπαιδεύεται από το ΝΑΤΟ «και στην πραγματικότητα διοικείται από ξένους επικεφαλής» προσθέτοντας ότι «οι τακτικές τρομοκρατίας και εκφοβισμού» κατά της Ρωσίας έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα.

Ο Βλ. Πούτιν ανέφερε, ότι οι χώρες της Δύσης προσπαθούν «να μπλοκάρουν» κάθε πιθανότητα ανεξαρτησίας και ανάπτυξης. «Πρόθεση της Δύσης είναι να μας αποδυναμώσουν και να μας καταστρέψουν, το λένε ανοιχτά αυτό», είπε ο Βλ. Πούτιν και πρόσθεσε ότι «όσοι επιχειρούν να εκβιάσουν τη Ρωσική Ομοσπονδία με πυρηνικά όπλα θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο άνεμος μπορεί να στραφεί προς την κατεύθυνση τους».

Πρόσθεσε επίσης ότι οι Ρώσοι μπορούν να είναι σίγουροι ότι η ανεξαρτησία και η ελευθερία, καθώς και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας θα διασφαλιστούν με «όλα τα διαθέσιμα μέσα».

«Όταν απειλείται η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, σίγουρα θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να προστατεύσουμε τη Ρωσία και τον λαό μας. Αυτό δεν είναι μπλόφα», είπε.

(Με πληροφορίες από: Ren.tv, Ria Novosti)

About Μαρία Νικολοπούλου