Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Σαλάτα με μπέικον και αβγό

Σαλάτα με μπέικον και αβγό

Κλασική γαλλική σαλάτα που τρώγεται και σαν κυρίως με μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί. Ιδανική της πρασινάδα, η βαλεριάνα αλλά αν δεν σας βρίσκεται, μια χαρά της πάει και το κλασικό μαρούλι.

Υλικά

    • 1 μαρούλι ή μίγμα από διάφορες πρασινάδες
    • 200γρ. μπέικον σε φέτες κομμένο σε μικρά μπαστουνάκια
    • 4 αβγά
    • μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τη σος

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Χοντροκόβετε το μαρούλι και το βάζετε σε μπολ.

Σοτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Βράζετε τα αβγά μελάτα, με στερεό το ασπράδι και υγρό τον κρόκο*. Στο μεταξύ ανακατεύετε τη σαλάτα με το μπέικον και τον μαϊντανό και χτυπάτε στο πολυμιξεράκι τα υλικά της σος. Ρίχνετε τη σος στη σαλάτα και ανακατεύετε απαλά.

Τέλος, βάζετε από πάνω τα αβγά με λίγο αλατοπίπερο, για να μην διαλυθούν. Όλη η νοστιμιά, είναι όταν σπάει το ασπράδι και ο μελάτος κρόκος κυλά πάνω στις πρασινάδες και το μπέικον.

Tips

Θα χρειαστούν 4-5 λεπτά από τη στιγμή που θα βράσει το νερό.

.olivemagazine.gr
http://webkorinthos.gr/item/stamp-city-food-creperie-%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%8c%cf%81%ce%b9%ce%bf-coffee-sandwich-lunch-breakfast-%cf%80%cf%81%cf%89%cf%8a%ce%bd%cf%8c-%ce%b3%ce%b5%cf%8d%ce%bc%ce%b1-%ce%b5%cf%83/

About Μαρία Νικολοπούλου