Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Σε αυτό το διαμέρισμα με χολιγουντιανό αέρα το χθες συναντά το σήμερα

Σε αυτό το διαμέρισμα με χολιγουντιανό αέρα το χθες συναντά το σήμερα

Η Paula Wagner και ο Rick Nicita είναι για πολλούς το power couple του Hollywood. Η Wagner, από τη μια, είναι ίσως ευρύτερα γνωστή ως συνεργάτης του Tom Cruise, με τον οποίο δούλεψαν μαζί στις πιο διάσημες ταινίες του, όπως Mission Impossible και Jack Reacher, ενώ από την άλλη ο Nicita είναι πρώην manager, -έχει συνεργαστεί με πλήθος stars, όπως Kate Hudson και Sally Field-, και υπήρξε o executive producer στην ταινία Hacksaw Ridge. Όσο εντυπωσιακή είναι η ζωή τους, άλλο τόσο εντυπωσιακό είναι και το σπίτι τους στην Tribeca της Νέας Υόρκης, ένα διαμέρισμα με εκπληκτικό interior design και απίστευτη θέα στην πόλη. Θα σας μαγέψει!

«Λόγω της αρχιτεκτονικής του κτιρίου, που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στους δρόμους που το περιτριγυρίζουν, το σχέδιό του είχε ουσιαστικά το σχήμα ενός τριγώνου» λέει ο interior designer Benjamin Vandiver, Μάλιστα, όταν η Wagner του πρότεινε να αναλάβει την ασύμμετρη αυτή κατοικία των τριών υπνοδωματίων, με έκταση 2.250 τετραγωνικών μέτρων, εκείνος μόλις τελείωνε την ανακαίνιση της κατοικίας του γιου του ζευγαριού. «Η Paula προσπαθούσε για χρόνια να αναδιαμορφώσει με δημιουργικό τρόπο το διαμέρισμα, αλλά χωρίς καμία επιτυχία. Αυτό που ήθελα ήταν να αναδείξω το περίεργο σχήμα του σπιτιού και συγκεκριμένα το επίσης αλλόκοτο σχήμα του σαλονιού. Όχι να το κρύψω, όπως πρότειναν πολλοί» προσθέτει.

ny9.jpg

Αντί να αλλάξει εξ ολοκλήρου τη διακόσμηση, ο Vandiver πρότεινε την τακτοποίηση όλων των επίπλων σε μια μόνο γωνία, ώστε να ανοίξει ο χώρος και ν’ αναδείξει τους ιδιαίτερους τοίχους και τα παράθυρα του σπιτιού. Εξήγησε ότι: «Είναι δύσκολο να κάνετε μεγάλες αλλαγές στον χώρο σας, από τη στιγμή που είστε τόσο εξοικειωμένοι με τον τρόπο που έχετε ζήσει εκεί τα τελευταία χρόνια. Βέβαια, αλλά ακολουθώντας τους κανόνες της αρχιτεκτονικής και την out of the box σκέψη μου, έφτασα σε ένα αρμονικό αποτέλεσμα».

Η Wagner κατέληξε να εμπιστεύεται το όραμά του και το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένα σπίτι που σε κάθε ίντσα του έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια, αποπνέοντας οικειότητα. Πρόκειται για ένα ιδανικό περιβάλλον τόσο για ήσυχα απογεύματα στο σπίτι όσο και για διασκεδαστικές βραδιές με φίλους και συναδέλφους. Ακόμη, αξίζει να αναφέρουμε πως ο Vandiver διατήρησε μεγάλο μέρος των υπαρχόντων επίπλων, ενσωματώνοντας σε αυτά προσεκτικά επιλεγμένα, διακοσμητικά αντικείμενα και έργα τέχνης από τη μεγάλη συλλογή της Wagner, την οποία φυλάσσει στο άλλο σπίτι της, στο Λος Άντζελες. «Ο Rick και εγώ ήμασταν ιδιαίτερα ανακουφισμένοι, καθώς ο Benjamin δέχτηκε να διατηρήσει πολλά από τα κομμάτια μας και να τα ενσωματώσει στο όραμά του» λέει η Wagner. «Είναι πραγματικό δώρο για εμάς όταν ένας σχεδιαστής μπορεί να πάρει τα items που έχουμε ήδη, να τους δώσει νέα ζωή και να μην μας κάνει να νιώθουμε ότι όλα πρέπει να πεταχτούν» αναφέρει η ίδια.

ny4.jpg

Ο Vandiver «αγκάλιασε» επίσης ένα πολυτελές μείγμα υλικών, χρησιμοποιώντας μαλλί, μετάξι, ξύλο καρυδιάς και λινό σε ουδέτερες αποχρώσεις, για να προσδώσουν μια αίσθηση ζεστασιάς σε κάθε χώρο και να εξισορροπήσουν τους καθαρούς λευκούς τοίχους στο εσωτερικό και το αστικό ύφος στο εξωτερικό της κατοικίας. «Λατρεύω το μεταξωτό χαλί στο σαλόνι μας» λέει η Wagner. «Είναι ελαφρύ, κομψό και πολυτελές -παρόλο που περιβάλλεται από το σκληρό τοπίο έξω, θέλω κάτι απαλό και cozy κάτω από τα πόδια μου, στον προσωπικό μου χώρο».

Η τελευταία πινελιά στη διακόσμηση: Μια γκάμα αξεσουάρ που έρχονται σε αντίθεση με το αυτοαποκαλούμενο μινιμαλιστικό ύφος της Wagner. «Τόλμησα να μη συμφωνήσω με τις επιθυμίες της και αγόρασα νέα πράγματα που δε συμφωνούν με την αισθητική της» λέει ο Vandiver αναφερόμενος στα καινούρια διάφορα αγγεία, τα μπολ και τα διακοσμητικά αντικείμενα που ενέταξε σε κάθε χώρο και επέλεξε ο ίδιος προσεκτικά.

Η οικοδέσποινα προσθέτει: «Πάντα αγαπούσα να μένω στο διαμέρισμά μας, αλλά ήταν πάντα ελλιπές και κάτι χαλούσε την όλη διακόσμηση. Ο Benjamin έλαβε υπόψη τα περισσότερα θέλω μας και απλά ανέδειξε το διαμέρισμά μας σε ένα καταφύγιο εξαίσιου γούστου, στιλ και άνεσης. Μερικές φορές, ακόμη και δύο επαγγελματίες χρειάζονται μια μικρή βοήθεια από έναν φίλο».

Architectural Digest

http://webkorinthos.gr/cat/%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9/

 

About Μαρία Νικολοπούλου