Μία νέα σαλάτα προστέθηκε φέτος στο εορταστικό μου μενού και έκανε πάταγο στο τραπέζι! Με την γλύκα της κολοκύθας, την έντονη γεύση και την αλμύρα του ροκφόρ έκανε ένα εκρηκτικό συνδυασμό γεύσεων που ξετρέλανε τους πάντες!
Τι θα χρειαστούμε…
Για την σαλάτα
ΤΩΡΑ ΚΑΙ DELIVERY! Σας φέρνουμε με ένα απλό τηλεφώνημα τα προϊόντα της προτίμησής σας στο σπίτι… Δεν έχετε παρά να μας καλέσετε στο 27410 73557
Κλικ στην εικόνα για περισσότερα
- Διάφορα σαλατικά της αρεσκείας σας, όπως διαφορετικά είδη από μαρούλι, λόλα ή ακόμη και σπανάκι baby
- 500 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους
- 1 κρεμμύδι
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. ψιλοκομμένα καρύδια
- 4 αποξηραμένα σύκα σε λεπτές φετούλες
- 100 γρ. ροκφόρ ή blue cheese
Για την σάλτσα (dressing)
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
- 1 κ. σούπας χυμό από λεμόνι
- 1 κ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
- 2 κ. γλυκού μέλι
- 1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά ή 1/2 κ. γλυκού πολτό σκόρδου
- Αλάτι και πιπέρι
Πώς θα την φτιάξουμε…
Ανακατεύουμε τα κομματάκια την κολοκύθας και του κρεμμυδιού με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C, στις αντιστάσεις, για 35 λεπτά.
Αναμειγνύουμε τα υλικά της σάλτσας και τα χτυπάμε για να δέσουν.
Σε μία πιατέλα κόβουμε σε κομμάτια τις σαλάτες που διαλέξαμε. Τα περιχύνουμε με την μισή σάλτσα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Από πάνω ρίχνουμε τα κομματάκια της ψημένης κολοκύθας.
Προσθέτουμε τις φετούλες των σύκων, το ροκφόρ θρυμματισμένο και τα ψιλοκομμένα καρύδια. Περιχύνουμε την σαλάτα με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!