Τα πας σε επισκέψεις, τραπεζώματα, γιορτές και πάρτυ και σου βγαίνουν πιο οικονομικά!
Έχεις να πας επίσκεψη. Σε τραπέζι, γιορτή, γενέθλια, δεν έχει σημασία. Με άδεια χέρια θα πάς; Φυσικά και όχι. Σου είπαν να φέρεις γλυκό. Τέλεια. Θα το πάρεις απ’ το ζαχαροπλαστείο, να μη μπαίνεις σε μπελάδες. Όμως του ζαχαροπλαστείου είναι -συνήθως- πολύ πιο ακριβό απ’ ότι αν το έφτιαχνες εσύ. Άσε που το σπιτικό είναι πάντα πιο νόστιμο. Δεν ξέρω πως εξηγείται επιστημονικά.Το σπιτικό γλυκό έχει άλλο αντίκρυσμα: οι άνθρωποι το εκτιμούν λίγο παραπάνω. Δοκίμασέ το!
Το σπιτικό προφιτερόλ των ονείρων σου
Εγώ τα θυμόμουν πληθωρικά, όπως τα περιέγραψε κάποτε ο Γ. Κωνσταντίνου, στη θρυλική σκηνή του . Έτσι ήταν και είναι το προφιτερόλ που αγάπησα και αγαπώ. Αυτό το προφιτερόλ είναι και φινετσάτο αλλά και πληθωρικό. Σοκολατένιο, απολαυστικό.
http://webkorinthos.gr/item/28594/
15) Σε κρύο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη με σύρμα ή μίξερ χειρός, μέχρι να πήξει σε σαντιγύ. Την περνάμε σε κορνέ και στολίζουμε την επιφάνεια του προφιτερόλ.
16) Φυλάμε τα προφιτερόλ στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Ιδανικά, τα σερβίρουμε μέχρι λίγες ώρες μετά.
17) Ετοιμάζουμε το Zacapa Old Fashioned: Ρίχνουμε το ρούμι Zacapa Solera 23 με το σιρόπι ζάχαρης, το Angostura bitters και το bitter σοκολάτας σε ένα ποτήρι ανάδευσης με άφθονο πάγο. Αναδεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα με τη βοήθεια ενός κουταλιού, ώσπου η επιφάνεια του ποτηριού ανάδευσης να παγώσει. Σουρώνουμε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι τύπου Old fashioned με αρκετό πάγο. Ψεκάζουμε τα χείλη του ποτηριού πιέζοντας τη φλούδα πορτοκαλιού ώσπου να βγουν τα έλαιά της. Στη συνέχεια την πετάμε.Γαρνίρουμε με το ξύσμα της μαύρης σοκολάτας.