Υλικά
1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
400 γρ. φρέσκες ταλιατέλες
1 κουταλιά λάδι ελιάς
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 μεγάλες τομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια φρέσκο βασιλικό
αλάτι
μαύρο πιπέρι
Τριμμένη Παρμεζάνα
Προετοιμασία
Αλατίζουμε την μελιτζάνα και την αφήνουμε για μισή με μία ώρα για να ξεπικρίσει.
Ξεπλένουμε τους κύβους μελιτζάνας με κρύο νερό και τους στραγγίζουμε καλά .
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρολα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μελιτζάνα και τα σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά.
Προσθέτουμε την τομάτα, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε όλα τα υλικά να σιγοβράσουν για μισή ώρα περίπου.
Παράλληλα, βράζουμε περίπου 3 λίτρα νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλάτι.
Ρίχνουμε τις ταλιατέλες και τις αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά ή μέχρι να είναι αλ τέντε.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά.
Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα με την σάλτσα πάνω από τις ταλιατέλες και τριμμένη παρμεζάνα.
Για τους λάτρεις του καλού φαγητού που αρέσκονται στα φρέσκα καλοψημένα κρεατικά στα κάρβουνα, το καλομαγειρεμένο φαγητό της ώρας, το ΚΟΝΑΚΙ είναι η πρώτη επιλογή που σκέφτονται…