Ξυπνάμε το πρωί και πίνουμε καφέ, πάμε στο γραφείο και πίνουμε καφέ, συναντάμε φίλους πηγαίνοντας να πιούμε καφέ, πάμε στην θεία Ευτέρπη να… μας πει τον καφέ! Ξέρουμε όμως τα πάντα για το αγαπημένο μας ρόφημα; Μιλήσαμε με τους ιδιοκτήτες των καφεκοπτείων της πόλης μας αλλά και των καλύτερων cafe και δείτε τι μας είπαν:
ΚΟΥΡΟΣ ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
Το προτέρημα του κάθε καφεκοπτείου, είναι οτι ο καφές είναι φρέσκος, είναι φρεσκοκαβουρδισμένος, αλέθεται παρουσία του πελάτη και ο καφές την ώρα που αλέθεται βγάζει όλο το άρωμα το οποίο είναι το σημαντικό στον καφέ. Έτσι, ο πελάτης με μια σχετικά καλή συντήρηση μπορεί να απολαύσει έναν πολύ πιο φρέσκο καφέ, ο οποίος υπερτερεί έναντι τον συσκευασμένων.
Οι διαφορές μεταξύ συσκευασμένου και αλεσμένου καφέ
Την ώρα που αλέθεται ο καφές, βγάζει όλο το άρωμα του, όλα τα αιθέρια έλαια απελευθερώνονται. Μέσα σε 5-10 λεπτά όλα αυτά άμα δεν σφραγιστούν και διατηρηθούν σωστά χάνονται. Όσο και να προσπαθήσει η κάθε εταιρία να τον συσκευάσει σωστά για να διατηρηθεί, δεν θα έχει καμία σχέση με κάτι το οποίο είναι απολύτως φρέσκο.
Πώς κρατάμε φρέσκο τον καφέ;
Εάν κάποιος αγοράσει φρέσκο και αλεσμένο καφέ αν προσέξει τον τρόπο που θα τον αποθηκεύσει ο καφές μπορεί να κρατηθεί από 2 βδομάδες μέχρι και ένα μήνα. Αν το βάλει δηλαδή σε κάποιο δοχείο που κλείνει πολύ σωστά να μην αναπνέει ο καφές
Τους καφέδες βέβαια καλό είναι να τους πίνουμε σκέτους, νιώθουμε και καταλαβαίνουμε την γεύση του καφέ πολύ καλύτερα, πολλές φορές λίγη ζάχαρη μπορεί να αλλάξει την γεύση του καφέ, όχι αναγκαστικά προς το χειρότερο, αλλά κάποιος που είναι λάτρης του καφέ οπωσδήποτε απολαμβάνει τον καφέ του σκέτο.
Και τώρα τα μυστικά του φλιτζανιού απο την θεία Ευτέρπη: