Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τι θα φάμε σήμερα; Μια διαφορετική «γλυκόξινη» πανσέτα

Τι θα φάμε σήμερα; Μια διαφορετική «γλυκόξινη» πανσέτα

Μια διαφορετική «γλυκόξινη» πανσέτα που είναι έτοιμη σε 15 λεπτά!

Εύκολο και γρήγορο πιάτο με γλυκόξινη γεύση και μεγάλη νοστιμιά.

Υλικά Συνταγής

  • 12 φέτες πανσέτα (χωρίς κόκκαλο) με πάχος 1-1/2 με 2 εκατοστά
  • 2 κ.σ κόκκους πολύχρωμα πιπέρια
  • Ανθός αλατιού
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 4 ξερά κρεμμύδια
  • 1/4 φλ. ξύδι βαλσαμικο- ξύδι με μέλι
  • 1 μήλο μεγάλο
  • 1/4 φλ. κόκκινο κρασί
  • λίγο θυμάρι
  • λίγο δεντρολίβανο
  • 1 κομματάκι κρύο βούτυρο

Εκτέλεση

*Χρόνος ψησίματος: 5 λεπτά

Σπάμε τα πιπέρια με γουδί η μπλέντερ. Τα θέλουμε χοντροκομμένα.  Τα σκορπάμε στον πάγκο εργασίας. Πασπαλίζουμε με αλάτι. Κυλάμε τις φέτες πανσέτα για να κολλήσουν καλά στα καρυκεύματα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.  Ροδίζουμε την πανσέτα για 3-4 λεπτά απο κάθε πλευρά. Τη βγάζουμε σε πιατέλα και τη διατηρούμε ζεστή.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για να μαραθούν και να μαλακώσουν για  4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το μήλο σε φέτες ή σε καρέ και ανακατευουμε και έπειτα σοταρουμε  για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε το βαλσαμιό ξύδι και αφήνουμε να καραμελώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε το κρασί. Ξαναβάζουμε μέσα το κρέας, το δεντρολίβανο και το θυμάρι και αφήνουμε να γλασάρει η σάλτσα.

Τέλος, προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει, να πυκνώσει και να γυαλίσει η σάλτσα.

Ωραιότατες πανσέτες και ότι άλλο από κρέατα θα τα βρείτε στο κρεοπωλείο του Γεωργίου Κάβουρα

ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

 

Πηγή: argiro.gr

About Μαρία Νικολοπούλου