«Αν ισχύει η παροιμία για το μήλο και τον γιατρό ,διανύω τις τελευταίες μέρες της ζωής μου. ‘Eχω φάει ελάχιστα μήλα , όχι ότι δεν μου αρέσουν αλλά ανατριχιάζω . Γιατί γελάτε ;;;;;;;;;; Εσείς που ανατριχιάζετε με την κιμωλία ή το ροδάκινο είναι πιο φυσιολογικό ; Ειδικά με τα πράσινα μήλα έχω θέμα. ‘Εφτασα σε σημείο να παρακαλάω να βγει η γρίπη των πράσινων μήλων και με μια ντιρεκτίβα της ευρωπαϊκής ένωσης να καταστρέψουν και το τελευταίο κλαδάκι. Δεν έχω όμως κανένα πρόβλημα να φάω μήλο σε μηλόπιτα ή σε χυμό. Στην συγκεκριμένη συνταγή η εικόνα κερδίζει κατά κράτος την γεύση η όποια επίσης είναι καλή. ‘Hταν τόσο ωραία που σκεφτήκαμε να τα αφήσουμε κανένα μήνα στο σεμεδάκι πάνω από την τηλεόραση.»
Υλικά
- 1 φύλο ζύμη κουρού
- 3 μήλα
- 180 γρ. καρύδια αλεσμένα στο μπλέντερ
- 2 αβγά
- 250 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλάκι κόρν φλάουρ
- 2 κουταλάκια κανέλα
- 100 γρ. βούτυρο
- 30 γρ. μέλι
-
Οδηγίες
Τα καλύτερα Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία της Κορινθίας
1.Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες.
- 2.Τα βράζουμε για 5 λεπτά ,σε 1 λίτρο νερό με 100 γρ. ζάχαρη και 1 κουταλάκι κανέλα μέχρι να μαλακώσουν και μετά τα στραγγίζουμε.
- 3.Κόβουμε τη ζύμη σε στρόγγυλα κομμάτια , και την βάζουμε σε βουτυρωμένα φορμάκια.
-
- 4.χτυπάμε τα αβγά με τη υπόλοιπη ζάχαρη την κανέλα και τα καρύδια.
- 5.Σε κάθε φορμάκι βάζουμε 2 κουταλάκια από το μίγμα.
- 6.Τυλίγουμε ένα κομμάτι μήλο σε ρολό και συνεχίζουμε με ένα δεύτερο κομμάτι από πάνω Κάθε τριανταφυλλάκι αποτελείται από δυο κομμάτια μήλο.
- 7.Τοποθετούμε τα τριανταφυλλάκια μέσα στα φορμάκια.
- 8.Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά στη χαμηλή σκάλα του φούρνου.
- 9.Όταν τα βγάλουμε τα αλείφουμε με λίγο μέλι για να γυαλίσουν.
- 8.Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά στη χαμηλή σκάλα του φούρνου.
- 7.Τοποθετούμε τα τριανταφυλλάκια μέσα στα φορμάκια.
- 6.Τυλίγουμε ένα κομμάτι μήλο σε ρολό και συνεχίζουμε με ένα δεύτερο κομμάτι από πάνω Κάθε τριανταφυλλάκι αποτελείται από δυο κομμάτια μήλο.
- 5.Σε κάθε φορμάκι βάζουμε 2 κουταλάκια από το μίγμα.
- 4.χτυπάμε τα αβγά με τη υπόλοιπη ζάχαρη την κανέλα και τα καρύδια.
- 2.Τα βράζουμε για 5 λεπτά ,σε 1 λίτρο νερό με 100 γρ. ζάχαρη και 1 κουταλάκι κανέλα μέχρι να μαλακώσουν και μετά τα στραγγίζουμε.