Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ

«Αν ισχύει η παροιμία για το μήλο και τον γιατρό ,διανύω τις τελευταίες μέρες της ζωής μου. ‘Eχω φάει ελάχιστα μήλα , όχι ότι δεν μου αρέσουν αλλά ανατριχιάζω . Γιατί  γελάτε ;;;;;;;;;; Εσείς που ανατριχιάζετε με την κιμωλία  ή το ροδάκινο είναι πιο φυσιολογικό ; Ειδικά με τα πράσινα μήλα έχω θέμα. ‘Εφτασα σε σημείο να παρακαλάω να βγει η γρίπη των πράσινων μήλων και με μια ντιρεκτίβα της ευρωπαϊκής ένωσης να καταστρέψουν και το τελευταίο κλαδάκι. Δεν έχω όμως κανένα πρόβλημα να φάω μήλο σε μηλόπιτα ή σε χυμό. Στην συγκεκριμένη συνταγή η εικόνα κερδίζει κατά κράτος την γεύση η όποια επίσης  είναι καλή. ‘Hταν τόσο ωραία που σκεφτήκαμε να τα αφήσουμε κανένα μήνα στο σεμεδάκι πάνω από την τηλεόραση.»

Υλικά

  • 1 φύλο ζύμη κουρού
  • 3 μήλα
  • 180 γρ. καρύδια αλεσμένα στο μπλέντερ
  • 2 αβγά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κόρν φλάουρ
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. μέλι
  • Οδηγίες

    zaxaro

    Τα καλύτερα Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία της Κορινθίας

    1.Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες.6

    • 2.Τα βράζουμε για 5 λεπτά ,σε 1 λίτρο νερό με 100 γρ. ζάχαρη και 1 κουταλάκι κανέλα μέχρι να μαλακώσουν και μετά τα στραγγίζουμε.51
      • 3.Κόβουμε τη ζύμη σε στρόγγυλα κομμάτια , και την βάζουμε σε βουτυρωμένα φορμάκια.2
      • 7
        • 4.χτυπάμε τα αβγά με τη υπόλοιπη ζάχαρη την κανέλα και τα καρύδια.7
          • 5.Σε κάθε φορμάκι βάζουμε 2 κουταλάκια από το μίγμα.2
            • 6.Τυλίγουμε ένα κομμάτι μήλο σε ρολό και συνεχίζουμε με ένα δεύτερο κομμάτι από πάνω Κάθε τριανταφυλλάκι αποτελείται από δυο κομμάτια μήλο.1
              • 7.Τοποθετούμε τα τριανταφυλλάκια μέσα στα φορμάκια.4
                • 8.Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά στη χαμηλή σκάλα του φούρνου.9
                  • 9.Όταν τα βγάλουμε τα αλείφουμε με λίγο μέλι για να γυαλίσουν.5

About Μαρία Νικολοπούλου