Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΠΟΧΗ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ-ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Βρισκόμαστε σε περίοδο που θα αρχίσουν οι αγοραπωλησίες των καυσόξυλων, αφού τώρα είναι η καταλληλότερη περίοδος να αγοράσουμε ξύλα γιατί είναι ξερά και δεν έχουν ακόμα βραχεί για να βαρύνουν και καλό θα ήταν να προνοήσουμε από τώρα για τον χειμώνα, καθώς πολλά νοικοκυριά θα επιλέξουν αυτό τον  τρόπο θέρμανσης και φέτος.

 

Τι πρέπει όμως να προσέξουμε;

Δείτε εδώ συμβουλές που μας έδωσαν οι εξειδικευμένοι έμποροι πώλησης ειδών εστίασης και ξύλων:

1

  • Αγοράζουμε τα ξύλα με το κ.μ  δηλ. με τον όγκο. Ο όγκος των καυσόξυλων υπολογίζεται αν πολλαπλασιαστούν οι τρεις διαστάσεις (μήκος, πλάτος, ύψος) της στοίβας που έχει σχηματιστεί ή του πλαισίου μέσα στο οποίο είναι τοποθετημένα (όταν πρόκειται για χύμα).

 

  • Να κάνουμε  έρευνα αγοράς, όσον αφορά τις τιμές διάθεσης των καυσόξυλων (υπάρχει αισθητή διαφορά από έμπορο σε έμπορο).

 

  • Να γνωρίζουμε  ότι οι λιανοπωλητές ,υποχρεούνται να διαφυλάσσουν τα καυσόξυλα προστατευμένα από δυσμενείς καιρικές συνθήκες  (π.χ βροχή) ώστε να μην αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά τους και να διατηρούν χωριστούς σωρούς ξύλων ώστε να μην αναμειγνύονται τα είδη διαφορετικής χώρας, προέλευσης, ποιότητας και τιμής.Αποτέλεσμα εικόνας για καυσοξυλα

 

  • Να έχουμε συμφωνήσει στην μη επιβάρυνση μεταφορικών.

 

  • Επισημαίνεται ότι για να υπολογιστεί ο όγκος των καυσόξυλων, που δεν είναι στοιβαγμένα (χύδην) πρέπει υποχρεωτικά να τοποθετηθούν πρόχειρα σε ένα πλαίσιο και να μετρηθεί ο όγκος του πλαισίου.

ΠΟΙΑ ΞΥΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΙΜΕ;

Best-Paint-for-Brick-Fireplace

Η εσωτερική ρύπανση όταν χρησιμοποιούμε ακατάλληλη ξυλεία στο τζάκι μας είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που θα πρέπει να έχουμε υπόψη, καθώς ένα μεγάλο μέρος του καπνού παραμένει μέσα στο σπίτι, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, η σύσταση είναι σε κάθε περίπτωση που χρησιμοποιείται το τζάκι να αφήνουμε ένα παράθυρο μισάνοιχτο, για την ανανέωση του εσωτερικού αέρα στο διαμέρισμα.

 

Τι απαγορεύεται να καίμε στο τζάκι ή την ξυλόσομπα

 Απαγορεύεται ρητά η καύση βαμμένων ή βερνικωμένων ξύλων(ειδικότερα με λαδομπογιές), κομματιών από έπιπλα και κάθε είδους πλαστικού, καθώς αυτά οδηγούν σε εκπομπή τοξικών αερίων μέσα και έξω από το σπίτι.

> Απαγορεύεται επίσης η χρήση χημικών προσαναμμάτων. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται φυσικά προσανάμματα όπως τα δαδιά.

> Αποφεύγουμε επίσης την αγορά ξυλείας εμποτισμένης με χημικά, που αποσκοπούν σε αργή καύση, εύκολο άναμμα κ.λπ.

 

Προσοχή στο άναμμα Αποτέλεσμα εικόνας για καυσοξυλα

Όταν προσπαθούμε να ανάψουμε τη φωτιά, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε εύφλεκτα υγρά τα οποία σχηματίζουν ατμούς που προκαλούν μικρές εκρήξεις. Αυτές μπορούν να μεταδώσουν τη φωτιά ανεξέλεγκτα σε κοντινά τους εύφλεκτα υλικά όπως υφάσματα, κουρτίνες ή χαλιά. Η πιο ασφαλής επιλογή είναι η χρήση προσαναμμάτων που κυκλοφορούν στο εμπόριο, της παραδοσιακής δάδας ή χαρτιού.

 

Προτίμησε καλά ξύλα για το τζάκι σου

Όταν λέμε καλά ξύλα εννοούμε κατ’ αρχήν φυσικά ξυλα. Έχε υπόψη σου ότι το τζάκι καίει μέσα στο σπίτι σου, άρα όσο καλά κι αν «ρουφάει» η καμινάδα, όλο και κάτι θα καταλήγει στα πνευμόνια σου.

Αποτέλεσμα εικόνας για καυσοξυλα

Τώρα, όσον αφορά στα φυσικά ξύλα, τα πρώτης ποιότητας -και πιο ακριβά- είναι η δρυς, η οξιά και η ελιά που έχουν βραδεία και ομαλή καύση με μέτρια φλόγα. Ακολουθεί το πεύκο που καίγεται πολύ γρήγορα, δημιουργεί μεγάλη φλόγα αλλά και πολύ καπνό. Τα ξύλα των κωνοφόρων, όπως το πεύκο, παράγουν περισσότερο κρεόζωτο (σ.σ: το οποίο συγκεντρώνεται στην καμινάδα με την μορφή σκόνης, κάπνας και στη συνέχεια με τη μορφή πούδρας. Αυτό αυξάνει τους κινδύνους για αναφλέξεις και εκρήξεις στο εσωτερικό της καμινάδας. Το ιδανικό για πολλούς είναι η μίξη: δυο κούτσουρα από τα πρώτα και ένα από πεύκο, ώστε το τζάκι σου να έχει και φλόγα αλλά και διάρκεια καύσης. Ό,τι ξύλα και να επιλέξεις, αυτό που οπωσδήποτε πρέπει να προσέξεις κατά την αγορά τους, είναι πως επιβάλλεται να είναι στεγνά και αποθηκευμένα σε ξηρό μέρος για τουλάχιστον τέσσερις με πέντε μήνες από την κοπή τους. Εάν τα ξύλα είναι ακόμη νωπά, δεν θα καίγονται στο τζάκι και θα βγάζουν πολύ περισσότερο καπνό.

 

ΕΞΤΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ:

Οι μικρότερες φωτιές παράγουν λιγότερο καπνό και κατά συνέπεια, μικρότερη συσσώρευση κρεοζώτου. Προτίμησε να βάζεις λίγα-λίγα τα ξύλα για να διατηρείς σταθερή τη φωτιά και κατ’ επέκταση τη θερμοκρασία του χώρου μπροστά στο τζάκι.

 

ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΞΥΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ:

ΗΛΙΟΣ – ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ

ΗΦΑΙΣΤΟΣ – ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Α.

ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ ΤΖΑΚΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ:

CASA CALDA – ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΛΗΜΗΣ ΤΖΑΚΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΖΑΚΙΑ & ΣΟΜΠΕΣ

ΣΙΑΚΩΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α. – ΤΖΑΚΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ

ΦΟΥΡΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΖΑΚΙΑ – ΕΣΤΙΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε.

About Μαρία Νικολοπούλου