Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Χριστουγεννιάτικο μενού 6-8 ατόμων μόνο με 35 ευρώ

Χριστουγεννιάτικο μενού 6-8 ατόμων μόνο με 35 ευρώ

Ακόμα και με απλά και οικονομικά υλικά, μπορούμε να φτιάξουμε ένα πλούσιο και παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι.
Προτείνονται, για συνοδευτικό ποτό το κόκκινο κρασί και για γλυκό τα παραδοσιακά Μελομακάρονα & Κουραμπιέδες, τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στις τιμές.
Η συνολική τιμή έχει στρογγυλοποιηθεί και βγήκε από το άθροισμα των τιμών όλων των υλικών που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τα παρακάτω μενού, μετά από έρευνα στα super markets. Επιπλέον κάποια υλικά δεν μπορούν να αγοραστούν μεμονωμένα (π.χ. 1 αυγό), οπότε η τιμή που αθροίστηκε είναι η τιμή συσκευασίας.

 

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΚΡΙΕΜΠΑΡΔΗΣ

 

1.  Μενού 6-8 ατόμων με 35 ευρώ. 

ΟΡΕΚΤΙΚΟ: Καναπεδάκια με Φέτα, ελιές, ντοματίνια και αγγούρι

ΣΑΛΑΤΑ: Λάχανο & Μαρούλι

ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ: Πιλάφι με Κάστανα και Συκωτάκια Κοτόπουλου

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ: Χοιρινό στο φούρνο με Πατάτες

 

ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

Πιλάφι με Κάστανα και Συκωτάκια Κοτόπουλου

Υλικά:
1 Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κιλό Συκωτάκια κοτόπουλου κομμένα
10 Κάστανα ωμά, καθαρισμένα και κομμένα στα δύο
1 φλιτζανάκι Σταφίδες ξανθές
100 γρ.Κουκουνάρι
1 ποτήρι Κρασί κόκκινο
2 ποτήρια Ρύζι για πιλάφι
5 ποτήρια ζεστό νερό
Λάδι, αλάτι, πιπέρι, καρίνο

Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέτουμε τα συκωτάκια. Αφού τσιγαριστούν, σβήνουμε με το κρασί. Μετά ρίχνουμε τα κάστανα, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και το ζεστό νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και καρίνο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά περίπου 20 λεπτά. Κρατάμε μερικά από τα συκωτάκια στην άκρη και βάζουμε το ρύζι σε φόρμα κέικ. Αφού κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε από πάνω με τα συκωτάκια και με κομματάκια άνηθο.

 

ΑΓΟΡΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΜΠΟΥΤΣΟΥΚΑΚΗΣ Ι.Σ.

 

Χοιρινό στο φούρνο με Πατάτες

Υλικά:
2 κιλά Χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο
2 κιλά Πατάτες καθαρισμένες
3 Λεμόνια στυμμένα
Αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, λίγη μουστάρδα

Εκτέλεση:
Τοποθετείστε το χοιρινό σε ένα ταψί. Τρυπήστε το χοιρινό και βάλτε στις τρύπες αλατοπίπερο κ σκόρδο. Το αλατοπιπερώνετε και εξωτερικά και το πασαλείβετε με τη μουστάρδα. Προσθέστε τις πατάτες στο ταψί και ρίξτε τους αλάτι και πιπέρι. Τέλος, ρίχνετε το λεμόνι, λάδι και 2 ποτήρια νερό. Ψήνετε στους 170 βαθμούς για περίπου 2 ώρες, βρέχοντας το χοιρινό τακτικά με το ζουμί του. Για το σερβίρισμα τοποθετήστε το χοιρινό σε μια πιατέλα και κόψτε το σε φέτες. Τοποθετήστε μερικές λουρίδες από την πέτσα, διαγώνια πάνω από τις φέτες και γαρνίρετε στα πλάγια με κλαράκια δεντρολίβανου και ντοματίνια για χρώμα. Σερβίρετε τις πατάτες σε ξεχωριστή πιατέλα, χρησιμοποιώντας την ίδια γαρνιτούρα με το χοιρινό.

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ – Π.ΣΚΟΥΠΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

 

Σαλάτα Λάχανο & Μαρούλι

Υλικά:
1 Λάχανο – 1 Μαρούλι – 3 Κρεμμυδάκια φρέσκα – ½ ματσάκι Άνηθο – 1 κουτ. Σούπας Μουστάρδα – Αλάτι, Λάδι, Ξύδι

Εκτέλεση:
Κρατήστε την καρδιά του μαρουλιού για γαρνιτούρα. Κόβετε τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα. Χτυπήστε στο multi το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και τη μουστάρδα και περιχύστε στη σαλάτα πριν το σερβίρισμα. Ανοίξτε μερικά από τα φύλλα της καρδιάς μαρουλιού και τοποθετήστε τη πάνω στη σαλάτα.

Καλή επιτυχία!

oloigiaolous.gr

About Μαρία Νικολοπούλου