Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Αρμενοβίλ …μια μοναδική νοστιμιά!

web-korinthos. a

Αρμενοβίλ!!! Θεϊκό παγωτό!! Παγωτό που δεν κάνει κρυστάλλους (και πώς να κάνει άλλωστε με τόσα λιπαρά και τέτοια υλικά που περιέχει), που η γεύση του είναι κυριολεκτικά ανεπανάληπτη (χωρίς καμία υπερβολή) και που όταν το απολαμβάνεις …ξεχνάς τις θερμίδες που, εδώ που τα λέμε,  είναι στα …ύψη!!!

Για γαρνίρισμα

  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο

Για τα καραμελωμένα καρύδια

  • 1/2 κιλό καρυδόψιχα
  • 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη

Για την κρέμα

  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά παγωμένη
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι φυτική σαντιγί
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο τριμμένη
  • 14 μεγάλους μπεζέδες

  Για εσάς που θέλετε να απολαμβάνετε δίχως κόπο τα καλύτερα γλυκά στην Κορινθία εδώ στον Ηλεκτρονικό 

Οδηγό webkorinthos.gr

web-korinthos. s

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τα καραμελωμένα καρύδια. Ρίχνετε τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και την αφήνετε να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε τα καρύδια και ανακινείτε το τηγάνι ώστε να καραμελώσουν παντού. Τα μεταφέρετε σε μια λαδόκολλα και τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως. Στη συνέχεια τα χοντροκόβετε.
2. Φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε τη φυτική σαντιγί στον κάδο του μίξερ και την χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε για ακόμα 5 λεπτά. Με ένα μαχαιράκι χαράζετε κατά μήκος το λοβό βανίλιας και ξύνετε τους σπόρους. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια στο μείγμα. Συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά.
3. Προσθέτετε, τη σοκολάτα, τα καραμελωμένα καρύδια (κρατάτε ½ φλιτζάνι για το γαρνίρισμα), και τους μπεζέδες σπασμένους σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Ντύνετε μια μπασίνα 22εκ. με μεμβράνη και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Βάζετε στην κατάψυξη για 8 ώρες.
4. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό κατά τα 2/3 και την βάζετε να βράσει. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιας διαμέτρου, το οποίο δεν πρέπει να ακουμπά στο νερό. Ρίχνετε στο μπολ τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσουν. Αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήνετε να κρυώσει ελαφρά. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με την σοκολάτα κουβερτούρα.
5. Βγάζετε το γλυκό από την κατάψυξη, το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και το ξεφορμάρετε. Αφαιρείτε την μεμβράνη. Περιχύνετε το αρμενοβίλ με τη λευκή σοκολάτα και από πάνω κάνετε γραμμές με την κουβερτούρα. Πασπαλίζετε με τα καραμελωμένα καρύδια και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να πασπαλίσετε και με καραμελώμενα αμύγδαλα.

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου