Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

6 τρόποι να διατηρήσεις δροσερό το σπίτι σου, χωρίς air-condition

6 τρόποι να διατηρήσεις δροσερό το σπίτι σου, χωρίς air-condition

Όσο οι μέρες προχωρούν, τόσο περισσότερο θα ανεβαίνει και η θερμοκρασία και η ζέστη θα γίνεται αφόρητη. Ξέρουμε πως η ιδανική λύση είναι να είσαι κάθε μέρα και όλες τις ώρες στην παραλία, όμως αυτό δυστυχώς δεν είναι ιδιαίτερα εφικτό. Τουλάχιστον όχι κάθε μέρα.

Αν λοιπόν ψάχνεις τρόπους για να κρατήσεις δροσερό το σπίτι σου, εμείς σου βρήκαμε όχι έναν, αλλά έξι. Και κανένας από αυτούς δεν συμπεριλαμβάνει την χρήση του κλιματιστικού σου.

 • Άφησε τα παντζούρια σου κλειστά
  Όσο απλό κι αν φαίνεται αυτό το κόλπο, υπάρχουν πολλοί που δεν το κάνουν. Μάθε όμως πως το 30% της ζέστης μπαίνει στο σπίτι από τα ανοιχτά παράθυρα. Αν αφήνεις κλειστά τα παντζούρια σου κατά την διάρκεια της ημέρας (ειδικά τις ώρες που ο ήλιος καίει πολύ), εμποδίζεις το σπίτι σου από το να γίνει ένα μικρό θερμοκήπιο.
 • Επένδυσε σε κουρτίνες συσκότισης
  Αυτό το είχες σκεφτεί; Καλές οι ανοιχτόχρωμες κουρτίνες, δίνουν φως και προσδίδουν περισσότερο χώρο στο σπίτι σου, όμως τους καλοκαιρινούς μήνες, φέρνουν και πολλή ζέστη. Οπότε αυτό που μπορείς να κάνεις, τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες, είναι να επενδύσεις σε κουρτίνες συσκότισης, οι οποίες θα αφήνουν να μπαίνει όσο φως χρειάζεται.
 • Χρησιμοποίησε ανεμιστήρα αντί για air-condition
  Ούτε καν το air-condition σου δεν μπορεί να σου χαρίσει αυτό το δροσερό θαλασσινό αεράκι που θες, για μπορείς να επιβιώσεις το καλοκαίρι με τόση ζέστη. Αυτό το απλό κόλπο όμως μπορεί να το κάνει και πρέπει να το ακολουθήσεις. Βάλε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ πάγο και τοποθέτησε το σε τέτοια γωνία μπροστά στον ανεμιστήρα σου, έτσι ώστε ο αέρας του να είναι πιο δροσερός. Εμπιστεύσου μας είναι μαγικό!
 • Άλλαξε τα σεντόνια σου
  Φυσικά το να αλλάζεις τα σεντόνια σου είναι κάτι αυτονόητο, όσον αφορά στην καθαριότητα του υπνοδωματίου σου. Ωστόσο αυτήν τη φορά όταν λέμε να τα αλλάξεις, εννοούμε να αφήσεις τα συνθετικά στην άκρη και να χρησιμοποιείς μόνο βαμβακερά. Το συγκεκριμένο υλικό είναι ιδανικό γι’ αυτήν την εποχή, γιατί αναπνέει καλύτερα και παραμένει όσο δροσερό πρέπει.
 • Άσε τον βραδινό αέρα να μπει στο σπίτι σου
  Κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών η θερμοκρασία τείνει να πέφτει κατά την διάρκεια της νύχτας. Μπορείς λοιπόν, λίγο πριν πέσεις να για ύπνο να ανοίξεις τα παράθυρά σου (ειδικά στο υπνοδωμάτιο), έτσι ώστε να κάνεις λίγο πιο δροσερή την ατμόσφαιρα.
 • Κάνε δουλειές το βράδυ
  Πλυντήρια και μαγείρεμα τα ξεχνάς κατά την διάρκεια της ημέρας. Τουλάχιστον γι’ αυτούς τους μήνες που η ζέστη είναι αφόρητη. Όπως γνωρίζεις οι ηλεκτρικές συσκευές –και ειδικά πλυντήριο και φούρνος- εκπέμπουν τεράστια ποσότητα θερμότητας, κάνοντας την ατμόσφαιρα απίστευτα ζεστή και αποπνικτική.

Λοιπόν ακόμη να πειστείς ότι μπορείς να δροσίσεις το σπίτι σου και χωρίς κλιματιστικό;

ΛΕΥΚΟ STOCK HOUSE

 

About Μαρία Νικολοπούλου