Επισκεφθήκαμε το ιχθυοπωλείο ΤΟ ΓΡΙ-ΓΡΙ ΤΟΥ ΛΟΝΤΡΑ στην ψαραγορά της Κορίνθου – Περιάνδρου 30.
Η Κυρία Ντίνα που βρίσκεται εκεί από τις πρωϊνές ώρες και χρόνια τώρα φροντίζει με αγάπη και μας προμηθεύει καθημερινά με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά μας έδωσε μία από τις αγαπημένες της συνταγές για μεζεδάκι που θα συνοδεύει το ουζάκι ή το κρασάκι σας, με το πιο γνωστό ψάρι ίσως της Ελλάδας, το γαύρο.
Σας την προτείνουμε για ουζοκαταστάσεις με την παρέα σας στο σπίτι:
ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΣΚΟΡΔΑΤΟΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
Υλικά:
1 κιλό γαύρος
500 γρ. χοντρό αλάτι
200 ml ξίδι πολύ καλής ποιότητας
200 ml λάδι
κόκκους πιπέρι
20 ντοματίνια
3 σκόρδα ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε το γαύρο, τραβώντας και αφαιρώντας το κεφάλι με τα εντόσθια και βγάζοντας τη ραχοκοκαλιά τoυ.
Τον πλένουμε καλά και τον βάζουμε να στραγγίξει.
Τον βάζουμε μέσα σε ένα μπολ με χοντρό αλάτι για μία ώρα περίπου.
Στην συνέχεια τον βγάζουμε από το αλάτι τον ξεπλένουμε καλά και τον βάζουμε μέσα σε ένα ταψάκι με μπόλικο καλό ξύδι για 2 ώρες περίπου.
Στην συνέχεια στραγγίζουμε το ξίδι και προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και τον βάζουμε για 2-3 ώρες ακόμα στο ψυγείο.
Σερβίρουμε με τα κομμένα ντοματίνια, κάπαρη και καπαρόφυλλα Σαντορίνης.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ “ΤΟ ΓΡΙ-ΓΡΙ ΤΟΥ ΛΟΝΤΡΑ”: