Μια πολύ εύκολη, γρήγορη στη παρασκευή της, απλή συνταγή για ένα χορταστικό και προπάντων πεντανόστιμο και ελαφρύ πιάτο. Απολαύστε το στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο και είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει με τη γεύση του μικρούς και μεγάλους… Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- 300 γρ. ζυμαρικό φετουτσίνι
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 450 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λωρίδες
- 1 ¼ φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου κρύο
- 4 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 φλ. τσαγιού μαλακό τυρί κρέμα Philadelphia
- 4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο σκόνη
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βράζετε τα φετουτσίνι, σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το κοτόπουλο, απ” όλες τις πλευρές, για 5-7 λ περίπου (ανάλογα με το μέγεθος) ή μέχρι το κοτόπουλο ψηθεί μέχρι μέσα, φροντίζοντας μη το παραψήσετε και χάσει τους ζωμούς του. Αφαιρείτε το κοτόπουλο από το τηγάνι (με μια τσιμπίδα) και ρίχνετε στο ίδιο τηγάνι το ζωμό κοτόπουλου στο οποίο έχετε διαλύσει το αλεύρι, το τυρί κρέμα, τις 2 κ.σ. τριμμένης παρμεζάνας το μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι και ανακατεύετε διαρκώς για 2 λ περίπου ή μέχρι να βράσει και πήξει το μείγμα. Ρίχνετε μέσα στη σάλτσα Αλφρέντο και το κοτόπουλο, ανακατεύετε απαλά για λίγα δευτερόλεπτα και αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά. Στραγγίζετε τα φετουτσίνι, τα μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, ρίχνετε από πάνω το μείγμα κοτόπουλου σάλτσας Αλφρέντο και ανακατεύετε απαλά να καλυφθούν και τα φετουτσίνι με τη σάλτσα. Πασπαλίζετε με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. τριμμένης παρμεζάνας και προαιρετικά με λίγο φρέσκο, ψιλοκομμένο θυμάρι ή μαϊντανό και σερβίρετε το φαγητό σας ζεστό.
Σημείωση: Προαιρετικά, για έξτρα γεύση μπορείτε να προσθέσετε και 1 κ.γ. μουστάρδα απαλή την οποία θα προσθέσετε στη σάλτσα μαζί με το τυρί κρέμα.
Πηγή – newsone.gr