Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πανεύκολη συνταγή για πορτοκαλόπιτα!

Πανεύκολη συνταγή για πορτοκαλόπιτα!

Γενικά μου αρέσει να κάνω ένα γλυκό για να έχω για  για να έχω όλη την εβδομάδα. Έτσι λίγο για τον καφέ, λίγο για την λιγούρα, λίγο να κεράσεις αν έχεις καλεσμένο στα ξαφνικά. Αποφάσισα να φτιάξουμε μαζί πορτοκαλόπιτα.

Ελπίζω να μην φρίκαρες που είδες το συνθετικό «πίτα» στη λέξη. Είναι από αυτές τις «πίτες» που χρειάζονται πολύ λίγο κόπο και κούραση. Η συνταγή για πορτοκαλόπιτα που σου έχω είναι συνταγή της τεμπέλας και αυτής που τώρα μαθαίνει να εξοικειώνεται με την κουζίνα. Απλά τα πράγματα, λοιπόν, λίγα και τα υλικά μας και πάμε να φτιάξουμε μια πορτοκαλόπιτα να γλείφεις και τα δάχτυλα σου!

Συνταγή για νόστιμη πορτοκαλόπιτα

Υλικά

Φύλλο κρούστας : 1 πακέτο 450-500gr

Ηλιέλαιο: 1 ποτήρι

Ζάχαρη : 1 ποτήρι

Πορτοκάλι : Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Baking powder : 1 φακελ. Baking powder 20γρ

Βανίλια : 2

Αυγά : 4

Γιαούρτι : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2 ή 0%Για το σιρόπι :

Ζάχαρη : 2 ποτήρια

Νερό : 3 ποτήρια

Πορτοκάλι : Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2. Ανοίγουμε το φύλλο από τη συσκευασία και το αφήνουμε να στεγνώσει για τουλάχιστον μισή ώρα, ώστε να κομματιάζεται εύκολα όσο περισσότερη ώρα τόσο καλύτερα

3. Πάνω στον πάγκο εργασίας κομματιάζουμε το φύλλο σε ακανόνιστα κομμάτια με τα χέρια.

4. Ανακατεύουμε στο μίξερ το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη βανίλια, τα αυγά και το γιαούρτι. Προσθέτουμε το baking powder και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5. Ρίχνουμε το φύλλο στο μείγμα και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά μέχρι να μουσκέψει καλά.

6. Λαδώνουμε 1 πυρέξ 30*23 cm και αδειάζουμε όλο το μείγμα.

7. Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 30 λεπτά περίπου , πάνω-κάτω στη θέση 2 του φούρνου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει ελαφρά. Στα 30 λεπτά, αν δεν έχει ψηθεί σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Για να βεβαιωθούμε ότι η πορτοκαλόπιτα είναι καλά ψημένη, βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο. Όταν βγει στεγνό το γλυκό είναι έτοιμο. [03/2013 : χρειάστηκαν έξτρα 10 λεπτά με αλουμινόχαρτο]

Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει καλά.

8. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 15 λεπτά ή περισσότερο, έως ότου δέσει και αποκτήσει το μισό του όγκο

9. Όπως είναι καυτό περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα, την κόβουμε σε κομμάτια και την αφήνουμε να τραβήξει καλά όλο το σιρόπι.

Σερβίρουμε την πορτοκαλόπιτα με γλυκό κουταλιού, πορτοκάλι ή παγωτό καϊμάκι.

TIPS :

  • Η συνταγή είναι πανεύκολη και θα γίνει ακόμα ευκολότερη αν το φύλλο το έχετε ξεράνει αρκετά ώστε να θρυμματιστεί πολύ εύκολα. Ξεχωρίστε λοιπόν τα φύλλα και αφήστε τα να ξεραθούν καλά
  • Ανακατέψτε πολύ καλά το φύλλο με το μείγμα των υπολοίπων υλικών προσπαθώντας να μην δημιουργηθούν σκληρές μάζες ζύμης.

Για εσάς που δεν προλαβαίνετε να φτιάξετε και θέλετε να φάτε φρέσκια και νόστιμη πορτοκαλόπιτα εδώ θα βρείτε την καλύτερη

About Μαρία Νικολοπούλου